6 synkkää tarinaa, kuinka uskonnolla pelotellaan lapsia: demonit riivasivat öisin, musta enkeli ilmestyi ja saatana söi sielua - Kotimaa - Ilta-Sanomat

6 synkkää tarinaa, kuinka uskonnolla pelotellaan lapsia: demonit riivasivat öisin, musta enkeli ilmestyi ja saatana söi sielua

Hengellisestä peloista ja pelottelusta kirjan kirjoittanut Aila Ruoho kokosi kirjaansa tarinoita karuimmista kokemuksista. IS esittelee niistä kuusi.

7.3.2017 21:28

1. Demonit riivasivat

”Olen kuullut lukuisia kokemuksia demoneista. Kuinka ne ovat hyökänneet kimppuun, repineet peittoja päältä, heitelleet tavaroita, istuneet linnun hahmossa rintakehän päällä niin ettei henki ole kulkenut, jopa raiskanneet. Tämä oli minun todellisuuttani lapsena.”

Nimimerkki Peloteltu

(jehovantodistajuus)

2. Ilmestyi naurava musta enkeli

”Erityisen pelottava käsite oli Jumalan vastustaja, josta käytettiin yleensä termiä sielunvihollinen. Näitä yliluonnollisia uhkakuvia kuvailtiin joskus myös pyhäkoulussa. Mieleeni jäi kuvaus siitä, miten joku tyttö oli luopunut uskostaan, ja miten hänelle oli ilmestynyt ilkeästi naurava musta enkeli. Nämä pelot saivat ajoittain hyvin voimakkaan otteen elämästä. Ahdistuksessani ja peloissani en voinut muuta kuin itkeä itsekseni.”

Nimimerkki Pyhäkoulupoika

(vanhoillislestadiolaisuus)

3. Makkaraa nurkan takana, ettei Jehova näe

”Lapsena vaimoni pelkäsi koulussa joka päivä, kun ei etukäteen tiennyt, mitä oli ruokana. Jos oli makkaraa, ei tiennyt, oliko siinä verta. Kun hän oli 4-vuotias, kaveri oli antanut hänelle pätkän lenkkimakkaraa. Sitä piti mennä syömään nurkan taakse, ettei Jehova näe. Syötyään makkaran hän pelkäsi kuolevansa Harmagedonissa.”

Nimimerkitön Fb (jehovantodistajuus)

4. Demonit aiheuttivat mielenterveysongelmat

”Koska suhtautuminen mielenterveysongelmiin saattoi olla ’demonit aiheuttaa’, niin on ilmeistä, että moni sairastunut sairastui lisää. Kun koko elämän on pelännyt demoneita ja sitten sairastuttuaan joutuu pelkäämään vielä lisää, niin ’hulluus’ on aika taattua. Usein tuossa vaiheessa ihminen alkaa todella uskoa, että demonit vaanivat joka puolella.”

Peloteltu (jehovantodistajuus)

 

5. Sielu muuttui verensiirrossa

”Eräs jehovantodistajasisar kertoi, että hänen miehensä oli moottoripyöräonnettomuudessa ja oli saanut verensiirron. Miestä ei oltu vielä kastettu silloin, joten häntä ei erotettu. Verensiirron jälkeen miehen hiustenväri muuttui vaaleasta ihan mustaksi ja hän muuttui muutenkin luonteeltaan erilaiseksi. Selitys oli, että häneen oli tullut veren mukana luovuttajan sielu eli hän muuttui siksi toiseksi. Kääk! ...Itse olin silloin murrosiässä ja kuulosti hirvittävältä. Tarina sai vahvistusta yli kymmenen vuoden päästä, kun kyseisen perheen ainoa poika menehtyi ajaessaan prätkällä kallioon. Jehovalla oli rangaistus siitä, kun isä otti verta.”

Nimimerkitön Fb (jehovantodistajuus)

6. Ikuiseen pimeyteen kidutettavaksi

”Näin ihan järkyttäviä painajaisia, joissa saatana söi sieluani. Herätin vanhempani jo siinä vaiheessa, kun unen sisältä käsin yritin huutaa ja sain vain vaimeaa ääntä aikaiseksi. Kun heräsin, saatoin huutaa monta minuuttia putkeen ennen kuin tajusin missä olen. Huuto oli alkukantaista karjuntaa, kuin taistelua elämästä. En mitenkään voi kuvailla sitä pelkoa, kun alitajunnassasi olet varma, että joudut ikuiseen pimeyteen kidutettavaksi ja omassa mielessäsi ansaitset kaiken.”

Joyce (mormonismi)

Lähde: Ruoho, Aila; Pyhät, pahat ja pelokkaat – Pelko ja itsetuhoisuus hengellisissä yhteisöissä (Atena)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?