Näin syödään Suomen suurimmassa konttiravintolassa – suosikkiannokset kuin 80-luvun peruskoulusta

Julkaistu:

Äänekosken biotuotetehtaan konttiravintola on yli 60 metriä pitkä.
Äänekosken biotuotetehdas on valtava kompleksi. Tehtaan vaatima pinta-ala on noin 40 hehtaaria ja rakennusten bruttoala 142 000 neliömetriä. Niiden tilavuus on noin 1,2 miljoonaa kuutiota, joka vastaa suuruudeltaan 12:sta eduskuntataloa.


Iso on myös biotuotetehtaan työmaaruokala. Siellä lounastaa päivittäin noin tuhat henkilöä. Ravintola koostuu 50:stä kontista ja on 63 metriä pitkä. Asiakaspaikkoja on 400.

– Päivässä myydään lounaan lisäksi reilut 1 500 kuppia kahvia, 500-600 aamiaista sekä 400-500 sämpylää ja pullaa, tehtaalta kerrotaan IS:lle.

Suosituimmat lounasvaihtoehdot ovat kuin 1980-luvun peruskoulusta. Parhaiten ”kauppa käy” possupadan kohdalla, ja sen jälkeen suosituimpia ovat lihapullat ja makkarakastike.

Työmaalla työskentelee keskimäärin tällä hetkellä 3 000 henkeä. Koko projektin vilkkaimpana vuorokautena 25.1.2017 työmaalla työskenteli 3 203 henkeä.

Työmaalle on kirjautunut koko projektin aikana yhteensä 44 eri kansalaisuutta, joista yhtä aikaa edustettuna on noin 30. Suomalaisia on eniten, 66 prosenttia. Suomalaisten jälkeen seuraavaksi eniten työntekijöitä on ollut Puolasta, Virosta, Liettuasta, Kroatiasta ja Slovakiasta.

Harvinaisempia kohdemaita ovat muun muassa Papua-Uusi-Guinea, Trinidad ja Tobago, Filippiinit, Tanska ja Kanada, kustakin maasta on työskennellyt projektin aikana yksi henkilö.