Karin 50-vuotisjuhlat saivat karun lopun – poliisi poisti vieraat: ”Se tuli ihan puskista”

Julkaistu:

Helsinki
Poliisi lopetti helsinkiläismiehen syntymäpäiväjuhlat viikonloppuna.
Helsinkiläinen Kari juhlisti viime lauantaina 50-vuotissyntymäpäiväänsä hyvän ruoan ja viinin merkeissä, ystävien kanssa keskustellen, kun poliisi keskeytti illanvieton.

– Istuttiin pöydän ympärillä ja juteltiin. Musiikki ei soinut. Yhtäkkiä suunnilleen 00.45 ovikello soi. Siinä vaiheessa meitä oli 12 jäljellä. Ystäväni meni avaamaan ja siellä olivat poliisit, Kari kertaa.

Poliisit kertoivat seisseensä oven takana ja todenneen, että asunnosta kuului rappuun paljon ääntä, Kari kertoo. Kukaan naapureista ei ollut kuitenkaan illan aikana valittanut metelistä ja ulkona tupakalla käyneet ystävät olivat sanoneet, ettei asunnosta kuulunut ääniä.

– Se tuli ihan puskista.

– Ymmärrän toki sen, että jos naapuri kokee, että on häiriötä, totta kai hänellä on oikeus soittaa poliisille. Mutta koen, että hän olisi ihan hyvin voinut tulla sanomaan tuohon ovelle ja pyytää olemaan hiljempaa, jos se heitä häiritsee.

Vielä enemmän ihmetystä herätti Karin mukaan poliisin päätös lopettaa juhlinta ja tyhjentää asunto.

– Varmasti he näkivät, että täällä on hyvin pukeutuneita ihmisiä, jotka vain juttelevat. Ei ole mitkään älyttömät bileet menossa, vaan ihan keskustelua. Kysyin poliisilta, onko hän ihan tosissaan. Jossain kohtaa hän ei selkeästikään enää tykännyt asenteestani.

Poliisi ehdotti baariin siirtymistä, mutta Karin mukaan illan ideana oli viettää ystävien kanssa aikaa kotona. Poliisi totesi tuolloin, ettei ollut muuta mahdollisuutta kuin lopettaa juhlat. Kari ihmettelee, eikö tilannetta olisi kuitenkin voinut ratkoa toisin.

Helsingin poliisista kerrotaan maanantaina Ilta-Sanomille, että Karin asuntoon mentiin naapureilta tulleen, häiritsevää meteliä koskevan ilmoituksen perusteella.

– Puolen yön jälkeen tuossa osoitteessa on ollut häiritsevää meteliä koskeva tehtävä. Ei tässä oikein sen kummempia lisätietoja ole. Ei kovin kummallinen tehtävä viikonloppuna, kertoo päivystävä komisario Patrik Karlsson.