Teuvo Hakkarainen kannattaa Jussi Halla-ahoa Soinin seuraajaksi: ”Siitä alkaa trumppilainen politiikka” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Teuvo Hakkarainen kannattaa Jussi Halla-ahoa Soinin seuraajaksi: ”Siitä alkaa trumppilainen politiikka”

– Loppuu Tupu, Hupu ja Lupu -politiikka, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen sanoo. Hakkarainen kannattaa Suomen eroa Euroopan unionista.

Teuvo Hakkarainen (oik.) uskoo, että Timo Soinin luovuttua siirrytään Tupu, Hupu ja Lupu -politiikasta trumppilaiseen politiikkaan.

5.3.2017 9:57

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen tunnustaa yllättyneensä Timo Soinin päätöksestä luopua puolueen johtamisesta.

– Vähän yllätti. Ajattelin, että hän lähtee haastamaan eikä hevillä periksi anna. Tai sanotaan, että hän on taistelijaluonne.

Hakkarainen sanoo toisaalta ymmärtävänsä, että kaksikymmentä vuotta puheenjohtajana on pitkä aika ja ”taival on ollut pitkä”.

– Meillä on ollut aika värikäs porukka. Kun edustuntaryhmä on noussut estradille suoraan unohdetun kansa parista, niin siinä on sitten ollut johtamista ja hommaa, Hakkarainen hymähtää.

Hakkarainen on varma, että Jussi Halla-ahosta tulee uusi puheenjohtaja, mikäli tämä lähtee ehdolle.

– Sen eteen lähdetään nyt tekemään työtä.

– Me tarvitsemme puheenjohtajan, joka tuo perussuomalaisiin terävän kärjen. Timo Soini on legenda, mutta nykyisin maahanmuutto ja eurojutut on otettava ykkösteemoiksi. Ne tulevat olemaan tulevaisuudessa suurimpia ongelmia. Niihin pitää pystyä ottamaan kantaa ja Halla-aho on siinä hyvä.

Hakkaraisen mielestä Britannian EU-eron, Brexitin tie olisi Suomenkin tie.

– Päätösvalta pitää saada takaisin eduskuntaan. Nyt olemme Brysselin kumileimasin, vaikka olot täällä ovat aivan erilaiset kuin Keski- tai Etelä-Euroopassa.

Hakkarainen uskoo Halla-ahon tuovan Suomeen ja perussuomalaisiin ”trumppilaisen” muutoksen.

– Siitä alkaa trumppilainen politiikka. Jos tehdään joku vaalilupaus, se myös toteutetaan, Hakkarainen sanoo.

– Tähän asti Suomessa on tehty Tupu, Hupu ja Lupu -politiikkaa, mutta se saa nyt loppua ainakin perussuomalaisissa, kun Halla-aho valitaan. Uskon että hän lähtee kisaan mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?