Timo Soini luopuu perussuomalaisten puheenjohtajan paikasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Timo Soini luopuu perussuomalaisten puheenjohtajan paikasta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei aio hakea jatkokautta Jyväskylän puoluekokouksessa kesäkuussa.

Timo Soini ilmoitti sunnuntaiaamuna verkkosivuillaan, ettei tavoittele perussuomalaisten puheenjohtajan paikkaa ensi kesäkuussa puoluekokouksessa Jyväskylässä.

5.3.2017 8:18 | Päivitetty 5.3.2017 8:42

Timo Soini kertoo asiasta blogissaan. Soini kuvaa tunnetta luopumisesta sekä haikeaksi että helpottuneeksi. Päätös ei ollut helppo, mutta se on oikea kaikkien kannalta, Soini kertoo.

– Ulkoministerin tehtävä on minulle suuri kunnia. Olen hoitanut vaativaa tehtävää hyvin. Mielelläni jatkaisin siinä vaalikauden loppuun, Soini kirjoittaa.

Hänen mukaansa jatko ulkoministerinä riippuu useammasta asiasta.

– Aivan ensiksi siitä, että puolue jatkaa hallituksessa.

Soini kertoo kannattavansa voimakkaasti puolueensa pysymistä hallituksessa. Timo Soinin mukaan hänen ilmoituksestaan käynnistyvä puheenjohtajakilpailu on puolueelle ”oikein ymmärrettynä suuri mahdollisuus.”

– Luotan Perussuomalaisten kenttäväkeen valita puolueellemme uusi puheenjohtaja. Ovat osanneet tehdä oikean valinnan jo monta kertaa aikaisemminkin, osaavat myös ensi kesänä, Soini toteaa.

Hän muistuttaa, että johtaa puoluetta kesäkuuhun saakka. Perussuomalaiset on Soinin mukaan hyvässä taloudellisessa ja toiminnallisessa kunnossa.

Soini vertaa ratkaisuaan Veikko Vennamon päätökseen luopua perussuomalaisten edeltäjän SMP:n puheenjohtajuudesta vuonna 1979 hallittuaan puoluetta kaksikymmentä vuotta. Hän kertoo olleensa asiasta järkyttynyt.

– Historia on osoittanut, että tuo päätös oli oikea. SMP sai vuoden 1983 eduskuntavaaleissa Pekka Vennamon johdolla suuren vaalivoiton.

 Ulkoministerin tehtävä on minulle suuri kunnia. Olen hoitanut vaativaa tehtävää hyvin. Mielelläni jatkaisin siinä vaalikauden loppuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?