Kotimaa

Ymmärrätkö sinä, mistä tässä on kyse? Valtioneuvosto julkaisi uskomattoman sekavan kaavion sote-uudistuksesta

Julkaistu:

Soteuudistus
Valtioneuvoston julkaisema uuvuttavan raskas sote-kaavio on herättänyt huvitusta sosiaalisessa mediassa. Politiikan tutkija ihmettelee, miten tällä mallilla hallinnon pitäisi keventyä.
Valtioneuvoston kanslia julkaisi keskiviikkona sosiaali- ja terveyshuollon uudistuksen valvontaa käsittelevän raportin. 69 sivuisen raportin loppupuolella on tekstin seassa eräänlaisena kevennyksenä kaavio, jossa kuvaillaan sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausta ja valvontaa uudessa rakenteessa.

Kaavio löytyy Valtioneuvoston julkaisusta Vaikuttava valvonta osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta.

Uuvuttavan näköisessä kaaviohökötyksessä on esitelty muun muassa seuraavien toimijoiden välisiä suhteita: maakunta X ja maakunta Y, valvontaviranomainen, palveluntuottajayritys, palveluntuottaja säätiö/yhdistys ja maakunnan liikelaitos.


Raskas kuvio monimutkaisena pidetystä sote-uudistuksesta on lähtenyt leviämään kovaa vauhtia sosiaalisessa mediassa. Muun muassa politiikan tutkija Erkka Railo on julkaissut kaavion omalla Twitter-tilillään. Jos alla oleva twiitti ei näy selaimessasi, katso se tästä.Railo naureskelee Twitterissä, että hallinto tosiaan kevenee. Aihe puhuttaa, sillä pelkästään tutkijan twiittiä on jaettu tätä kirjoittaessa jo 322 kertaa ja kommentoitu 63 kertaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sote-uudistuksessa vastuu palvelun tuottamisesta siirtyy kunnilta maakunnille. Peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk) on vakuuttanut, että sote-uudistus helpottaa tavallisten ihmisten elämää niin, että palveluiden saatavuus paranee.

Valtioneuvoston kanslian raportissa myönnetään kuitenkin suoraan, että vastuuministeriöiden, valvontaviranomaisten ja muiden valtion viranomaisten sekä järjestämisvastuussa olevien maakuntien ohjaus, seuranta- ja valvontatehtävät ja menettelyt näyttävät kuitenkin melko vaikeaselkoisilta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt