Harkimo Veikkauksen hallituspaikastaan: Ei ollut mitään diiliä Sipilän kanssa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Harkimo Veikkauksen hallituspaikastaan: Ei ollut mitään diiliä Sipilän kanssa

Jokereiden omistaja Harry Harkimo ei näe mitään erikoista, että hän istuu Veikkauksen hallituksessa ja Veikkaus sponsoroi Jokereita.

Harry ”Hjallis” Harkimo kaupallisen television uutistoiminnan rahoitusta ja tulevaisuutta koskevan selvityksen luovutustilaisuudessa Helsingissä 1. maaliskuuta.­

3.3.2017 18:45

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä heräsi pahaa verta kansanedustaja Harry Harkimon (kok) nimityksestä Veikkauksen hallitukseen.

Melkoinen liuta kokoomuksen kansanedustajia oli siinä uskossa, että kansanedustaja Timo Heinonen (kok) on kokoomuksen edustaja Veikkauksen hallituksessa.

Kun hallituspaikka menikin Harkimolle, kokoomuslaiset epäilivät, että Harkimo olisi tehnyt oman diilin pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa.

Sipilä ja Harkimo ovat ystävyksiä ja he asuvat toistensa naapurustossa Sipoossa.

Harkimo kiisti IS:lle, että hän olisi sopinut oman diilin Veikkauksen hallituspaikasta Sipilän kanssa.

– Ei.

– Olemme me koko ajan yhteydessä, mutta tästä ei ole puhuttu sen enempää. Sipilä on valinnut minut kolmesta. Ryhmänjohtaja Kalle Jokinen (kok) on ilmoittanut minulle, että hän esittää kolmea ja Sipilä saa valita, Harkimo vastasi.

Ette ollut kokoomuksen nimi ja kokoomus esitti yhtä nimeä, Timo Heinosta?

– Eikä esittänyt. Kokoomus esitti kolmea nimeä, niin minulle sanottiin. Ryhmänjohtaja on sanonut minulle, että kolmea nimeä on esitetty. Muuta en tiedä. Ja Sipilä on niistä kolmesta valinnut.

Harkimon valintaa Veikkauksen hallitukseen on myös kyseenalaistettu, koska Harkimo on jääkiekkojoukkue Jokereiden omistaja ja Veikkaus on Jokereiden iso sponsori.

Harkimon mukaan mitään jääviyttä hänellä ei ole.

– Se on tutkittu se jääviys. Ei minulla ole mitään tekemistä Jokereiden sponsorisopimusten kanssa. En tee niitä Jokereissa ja sponsoriasiat eivät edes tule Veikkauksen hallitukseen, Harkimo totesi.

Siinä ei ole mitään epäilyttävää, että Veikkauksen hallituksen jäsen on yksi sponsorituen saajista?

– Ei. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Veikkaus on sponssannut Jokereita jo 20 vuotta, ei se sen kummallisempaa ole. Ne (Veikkaus) tekevät sen (sponsorisopimuksen) Jokereiden toimitusjohtajan kanssa ja ei minulla ole sen kanssa tekemistä. Eikä sponsoriasiat tule Veikkauksen hallitukseen, ja jos tulee, niin sitten pitäisi jäävätä itsensä, Harkimo vastasi.

Kansanedustaja Harkimo on viime aikoina saanut myös toisen tehtävän, joka liippaa läheltä hänen elämäänsä eduskunnan ulkopuolella.

Harkimolla on ollut oma talkshow MTV:llä.

Liikenne- ja viestintäministeriö nimitti syksyllä työryhmän Harkimon johdolla selvittämään kaupallisen television uutistoiminnan rahoitusta ja tulevaisuutta.

Työryhmä sai työnsä valmiiksi tällä viikolla. Työryhmä ehdotti kahdeksan miljoonan euron vuosittaista tukea mainosrahoitteiselle television uutistoiminnalle kolmeksi vuodeksi.

Helsingin Sanomat kertoi, että MTV:lle uutisia tuottava Mediahub suhtautuu ehdotukseen myönteisesti ja Sanoman omistama Nelonen kriittisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?