Kommentti: Hjallis teki diilin Sipilän kanssa ja suututti kokoomusväen

Näytelmä on outo: Hjallis Harkimo (kok) teki kilometrien päähän haisevan diilin Veikkauksen hallituspaikasta pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa ja suututti kokoomusväen.

Pääministeri Juha Sipilä ja kansanedustaja Hjallis Harkimo eduskunnassa 3. maaliskuuta.

3.3.2017 17:01

Veikkauksen tämän viikon hallituspaikkasekoilu hakee vertaistaan.

Tässä maassa tuntuu ylipäätään, että kaikkeen tarvitaan Herra Harkimoa – tai sitten hän työntää päänsä joka paikkaan - mikä ei ole aivan perusteeton näkemys sekään.

Tämä viikko on kaiken huippu. Ensin Harkimo junailee mediarahat kaupalliseen tv-toimintaan, sitten hän tekee diilin pääministerin kanssa ja järjestää itsensä Veikkauksen hallitukseen.

Taustalla Harkimo hoitaa luonnollisesti koko ajan omistamaansa Jokereita, joka (lue: Harkimo) on hoitanut diilin Veikkaukselta tulevasta jättisponsoroinnista, ja prosessi päätyy tällä viikolla siihen, että Harkimo nousee omistajaohjaus-pääministerin päätöksellä Veikkauksen hallitukseen.

Kun vanhaksi elää, niin kaiken näkee!

Sivutyönään Harkimo on myös kokoomuksen kansanedustaja.

Tässä maassa on vain kaksi ihmistä, jota eivät näe tämän viikon Veikkaus-diilissä ongelmia: Harkimo itse ja pääministeri Sipilä.

Nyt Harkimo onnistui suututtamaan myös omansa, kokoomuksen eduskuntaryhmän, oikein kunnolla.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä repi pelihousunsa, sillä sen ehdokas paikalle oli kansanedustaja Timo Heinonen. Asia ei ole tällä selvä, kokoomuksen ryhmän puheenjohtajisto käsittelee asiaa ensi tiistaina.

Pääministeri pysyy näkemyksessään, että kokoomus esitti paikalle kolmea ehdokasta, Harkimoa, Heinosta ja Ilkka Kanervaa. Pääministeri valitsi Harkimon, ja perustelee päätöstään, että Veikkauksen hallitus on tiimi, joka kaipaa Harkimoa.

Kokoomuksen ryhmän kanta on, että Sipilä ja Harkimo diilasivat päätöksen kahdestaan, sillä ryhmän ehdokas Harkimo ei kokoomuslähteiden mukaan mukaan ollut. Ei missään vaiheessa, ei sinne päinkään.

Eli sana on sanaa vastaan.

Mutta väitteet, ettei asiasta nouse jääviys- tai esteellisyysepäilyitä, voi vetää vessanpöntöstä. Kun nyt tuli vessanpönttö mainittua, todettakoon, että homma haisee.

Veikkauksen sponsorointi Jokereille on satojatuhansia euroja. Jokerien saama tuki Veikkaukselta on suurempi kuin monilla lajiliitoilla. Sopimuksia ei käsitellä kuulemma Veikkauksen hallituksessa, mutta Harkimon aitiossa Hartwall-areenalla niitä taatusti käsitellään. Ja kuten tiedetään, Veikkauksen johdosta löytyy valmiiksi liuta Jokeri-faneja.

Kaiken lisäksi yleinen tieto on, että sipoolaiset naapurukset Harkimo&Sipilä ovat toistensa saunavieraita – tai toisinpäin.

Demarit puolestaan ihmettelevät, mistä Sipilä nappasi Veikkauksen hallitukseen puolueen ex-puheenjohtajan Jutta Urpilaisen (sd), puolueensa ehdokas hänkään ei ollut. Jotkut ovat sitä mieltä, että Sipilän kannattaisi kysellä ennen kuin valitsee muiden puolueiden edustajia tiimeihinsä.

PS sai hallitukseen entisen vallesmannin, ex-kansanedustaja Raimo Vistbackan (eikö puolueesta muita löytynyt?) ja kepu kansanedustaja Tuomo Puumalan, mutta heistä ei ole pulinaa kuulunut.

Onkohan tämä sitä kuuluisaa jääkiekkodiplomatiaa? Mutta kaikki eivät vielä kulje jääkiekko edellä, eivät näköjään edes kaikki kokoomuslaiset jääkiekkoihmiset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?