Jokeri-Hjalliksen nimitystä Veikkauksen hallitukseen ihmetellään eduskunnassa

Jokerien pääomistajan Hjallis Harkimon (kok) nimitys Veikkauksen hallitukseen herättää ihmetystä eduskunnassa. Harkimo on Jokerien suuromistaja ja Veikkaus Jokerien sponsori.

Hjallis Harkimo syyskuussa 2016.

Kansanedustaja, mediapersoona ja jääkiekkomoguli Harry ”Hjallis” Harkimon tällä viikolla tehty nimitys Veikkauksen hallitukseen herättää ihmetystä eduskunnassa.

Harkimon valitsi Veikkaukseen pääministeri Juha Sipilä (kesk).

Sipilä teki valinnan kolmesta kokoomusehdokkaasta. Kokoomus tarjosi hallitukseen Harkimon lisäksi kahta muuta kansanedustajaa, Ilkka Kanervaa (kok) ja Timo Heinosta (kok).

Harkimo on Jokerien pääomistaja ja Veikkaus - jonka hallitukseen Harkimo nousee - tekee tiivistä yhteistyötä Jokerien kanssa. Osa näkee asiassa esteellisyys- ja jääviysongelmia.

Lisäksi Sipilä ja Harkimo asuvat naapureina Sipoossa.

IS:lle kerrotaan, että asiasta on keskusteltu Veikkauksen hallituksen puheenjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon kanssa ja todettu, ettei hallituksessa käsitellä sponsorisopimuksia.

Veikkauksen hallitus on varsinainen poliitikkojen läänitys, himoittu paikka. Keskustaa hallituksessa edustaa kansanedustaja Tuomo Puumala, Sdp:tä kansanedustaja Jutta Urpilainen ja Perussuomalaisia ex-kansanedustaja Raimo Vistbacka.

Muita jäseniä ovat johtava asiantuntija Minna Pajumaa valtioneuvoston kansliasta, talous- ja rahoitusjohtaja Outi Henriksson VR:ltä ja itsenäinen neuvonantaja Hanna Sievinen.

Veikkaus on kansallinen pelijätti, kun sen nimen alle fuusioitiin myös Raha-automaattiyhdistys Ray ja Fintoto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?