HS: Ylen toimituksessa hämmästyttiin, kun toimitusjohtaja hermostui – ”Ensin luulimme sitä vitsiksi”

Lauri Kivisen soitinkeräysvaikeudet ihmetyttivät Ylen toimittajia.

Lauri Kivinen on toiminut Ylen toimitusjohtajana vuodesta 2010 lähtien.

1.3.2017 5:11

Kolme kuukautta jatkunut Yle-kohu on henkilöitynyt vahvasti päätoimittaja Atte Jääskeläiseen, mutta Helsingin Sanomien tietojen mukaan myös toimitusjohtaja Lauri Kivinen on ottanut voimakkaasti kantaa journalistiseen sisältöön.

Useampi paikalla ollut Ylen toimittaja kertoo HS:lle, että Kivinen närkästyi keväällä 2016 julkaistuista veroparatiisijutuista. Toimitusjohtajan mukaan se ei edistänyt suomalaista yrittäjyyttä tai auttanut nostamaan Suomea, ja erikseen hän haukkui juttua entisen esimiehensä Jorma Ollilan veroparatiisiyhtiöstä.

– Kivinen alkoi selittää, että hän oli juuri kerännyt lahjoituksia varakkailta suomalaisilta Radion sinfoniaorkesterille soitinhankintoja varten. Se oli sujunut hyvin ennen veroparatiisijutun julkaisua, mutta kun juttu julkaistiin, keräys alkoi tökkiä. Ensin luulimme sitä vitsiksi, mutta Kivinen oli aivan tosissaan, kertaa Ylestä joulukuussa eronnut ajankohtais- ja featuretiimin esimies Jussi Eronen.

Kivinen sanoo lehdelle, että hänellä on voinut olla käsitys joistakin jutuista, mutta hän ei vaikuta journalistisiin päätöksiin.

– Toimitusjohtajan täytyy pitää huolta siitä, että kaikki toiminta on laadukasta, joten pyrin välittämään laatua parantavia viestejä. Ei voida linjata, että palautteen välittäminen toimittajille olisi mahdotonta, että kahlitaan puhumattomaksi. Mutta kaikki toimittajat tietävät, että toimitusjohtaja ei puutu journalismiin. Se on kristallinkirkasta, hän toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?