Tutkimus: Ilta-Sanomat on edelleen Suomen suurin uutismedia

Julkaistu:

Media
Ilta-Sanomat jatkaa Suomen suurimpana uutismediana.
Ilta-Sanomat sai 85-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi hienon lahjan.

Ilta-Sanomat on yhä kokonaistavoittavuudellaan Suomen suurin uutismedia, ilmenee tuoreesta Kansallisesta mediatutkimuksesta (KMT).

Ilta-Sanomat tavoittaa tutkimuksen mukaan lähes 2,2 miljoonaa lukijaa. Tavoitettavuus on laskettu yhdistämällä yhden painetun lehden lukijamäärä ja eri digitaalisten versioiden viikkolukijamäärä. Ilta-Sanomat on vahva erityisesti digitaalisissa palveluissa.

Ilta-Sanomat on tukevasti Suomen suurin verkkopalvelu.

KMT:n digiluvut tulevat mediasivustojen internet-näyttöä mittaavalta TNS Metrixiltä. TNS Metrixin mukaan IS tavoittaa ainoana suomalaisena mediana yli kaksi miljoonaa silmäparia viikossa.

Ilta-Sanomien verkkopalveluun tehdään yli 30 miljoonaa käyntiä joka viikko.

– Olemme iloisia siitä, että Ilta-Sanomat on säilyttänyt vankan asemansa Suomen suurimpana uutismediana. Vaikka painopiste on nykyaikana vahvasti digitaalisissa palveluissa, iloitsemme myös siitä, että printtilehti on Suomen toiseksi luetuin sanomalehti, Ilta-Sanomien kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja sanoo.

Internetissä Ilta-Sanomat on suomalaisten tärkein uutislähde, todetaan Taloustutkimuksen Yleisradion toimeksiannosta tekemässä tutkimuksessa. Loppuvuonna tehdyssä tutkimuksessa Ilta-Sanomia piti tärkeänä 40 prosenttia vastaajista.

Osa lehtien lukemisesta on siirtynyt digitaalisiin kanaviin, mikä näkyy lievänä laskuna painettujen lehtien lukijamäärissä.

Levikin lasku koskee myös Ilta-Sanomia. Lukijoita silti riittää ja Ilta-Sanomat on säilyttänyt vahvan asemansa printtimediassa.

Painetuissa lehdissä Ilta-Sanomat jatkaa iltapäivälehtien markkinajohtajana 377 000 lukijallaan.

Ilta-Sanomien näköislehti oli mittauksissa mukana ensimmäistä kertaa. Digitaalisen näköislehden mittaaminen on nostanut lukijamäärää. Ilta-Sanomien painettu lehti ja näköislehti tavoittavat yhdessä 430 000 lukijaa.

Painettujen sanomalehtien sarjassa Ilta-Sanomat on edelleen markkinakakkonen. Ilta-Sanomia suurempi on Helsingin Sanomat 621 000 lukijallaan.

Kansallinen mediatutkimus toteutettiin puhelin- ja nettikyselyn yhdistelmänä.