Tilanne perussuomalaisissa mutkistui: puolueesta erotettu Kiemunki jatkaa Tampereen-yhdistyksen puheenjohtajana - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tilanne perussuomalaisissa mutkistui: puolueesta erotettu Kiemunki jatkaa Tampereen-yhdistyksen puheenjohtajana

Terhi Kiemunki Tampereella Rajat kiinni! -mielenosoituksessa 23. tammikuuta.

Terhi Kiemunki Tampereella Rajat kiinni! -mielenosoituksessa 23. tammikuuta.

Julkaistu: 27.2.2017 21:06

Tampereen perussuomalaisten hallitus päätti maanantaina yksimielisesti, että Terhi Kiemunki jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana.

Tampereen perussuomalaisten hallitus on päättänyt maanantaina kokouksessaan yksimielisesti, että puolueesta erotettu Terhi Kiemunki jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana.

Yhdistys ilmoitti asiasta Facebookissa julkaistussa tiedotteessa.

– Tässä vaiheessa vaalikiireitä yhdistys ei voi tehdä henkilövaihdoksia. Kiemungilla on hallituksen täysi luottamus. Hallitus kyseenalaistaa puoluehallituksen päätöksen joka vaikeuttaa puolueen kenttäväen vaalityötä, yhdistys kirjoittaa.

Tilanne on erikoinen, sillä puoluehallitus erotti Kiemungin puolueesta viime viikolla. Syynä olivat epäselvyydet matkalaskuissa.

Kiemungin uudelleenvalinnasta kertonut paikallislehti Tamperelaisen mukaan puolueeseen kuulumaton henkilö ei voi perussuomalaisten sääntöjen mukaan olla vastaavan järjestön puheenjohtaja.

Kiemunki on aiheuttanut puolueelle päänvaivaa myös sanomisillaan. Viime vuoden lopulla Kiemunki sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Viikonloppuna Tampereen perussuomalaiset luonnehtivat puoluehallituksen päätöstä paheksuen.

– Paheksumme puoluehallituksen kyseenalaista päätöstä ja tuomitsemme sen täysin älyvapaaksi kolme päivää ennen vaalilistojen lukitsemista, yhdistys totesi.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut maanantaina perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa kommentoimaan Kiemungin jatkoa Tampereen puolueyhdistyksen johdossa.

Mikäli Facebook-päivitys ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Tuoreimmat osastosta