Tutkija: Kiemungin erottaminen ei kovin suuri yllätys – ”Hänen asemansa puolueen sisällä muuttui hyvin vaikeaksi”

Julkaistu:

Tampereen perussuomalaisten puheenjohtajan Terhi Kiemungin erottamista ei voida pitää suurena yllätyksenä, sanoo Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.
– Kiemungin ympärillä on käyty pitkään keskustelua hänen kirjoittelunsa takia. Kohun myötä hänen asemansa puolueen sisällä muuttui hyvin vaikeaksi ja suhtautuminen on ollut pääosin kriittistä.

Jokisipilä kertoo ymmärtäneensä, että matkalaskuihin liittyvät epäselvyydet olivat viimeinen pisara suuremmassa kokonaisuudessa.

– Sen johtopäätöksen voi tehdä, että erottamisella on haluttu myös laajemmin viestiä siitä, millainen on sopivaa julkista esiintymistä. Päätöksellä halutaan muistuttaa, että sen lisäksi, että ehdokkaat edustavat puolueen listoilla itseään, asioita pitää miettiä myös puolueen kannalta.

Tutkijan mukaan on mielenkiintoista nähdä, mihin Kiemungin ehdokkuussuunnitelmat päätyvät. Kiemunki kertoi sunnuntaina Facebookissa luvanneensa jäädä Tampereen perussuomalaisten vaalilistalle kuntavaaleissa. Tämä voisi olla mahdollista sitoutumattomien listalta.

– Tampereen perussuomalaiset on tukenut Kiemunkia pitkin matkaa ja ottanut nytkin vahvasti kantaa hänen puolestaan. Kuvittelisin, että tämänpäiväiset tapahtumat ovat kuitenkin sellaisia, että hänen on enää aika vaikea olla listoilla mukana.