Terhi Kiemunki kommentoi potkujaan puolueesta – ”Suunnatonta typeryyttä”

Julkaistu:

Politiikka
Terhi Kiemunki otti sunnuntaina iltapäivällä kantaa erottamiseensa puolueesta.
Perussuomalaisista erotettu Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki kommentoi saamiaan potkuja Facebook-tilinsä välityksellä sunnuntaina päivällä.

Kiemunki kirjoittaa julkisessa päivityksessään saaneensa erottamisuutisensa jälkeen runsaasti yhteydenottoja perussuomalaisista eroamista harkitsevilta. Kiemunki kertoo myös luvanneensa jäädä Tampereen perussuomalaisten vaalilistalle.

– Nyt on tullut valtavasti viestejä ihmisiltä jotka miettivät Perussuomalaisista eroamista. Kuntavaalit ovat pian ja puolueella on hyvää työtä tekeviä ehdokkaita valmiina puolustamaan suomalaisten etua kuntien valtuustoissa. Olen myös itse luvannut jäädä Tampereen Perussuomalaisten vaalilistalle koska yhdistyksessä niin halutaan, Kiemunki kirjoittaa.

Perussuomalaisista vahvistettiin sunnuntaina, että Kiemunki on erotettu puolueesta perjantaina 24. helmikuuta puoluehallituksen kokouksessa.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja perussuomalaisten Pirkanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja Ari Prihti avasivat sunnuntaina erottamisen syiksi Kiemungin matkalaskuun liittyviä epäselvyyksiä sekä runsaasti kritiikkiä herättäneitä kirjoituksia blogissaan ja sosiaalisessa mediassa.

Kiemunki kuvailee kirjoituksessa erottamispäätöstä juuri ennen kuntavaaleja suunnattomaksi typeryydeksi mutta korostaa toivovansa, ettei hänen saamansa potkut johtaisi muihin eroamisiin puolueesta.

– Mielestäni oli suunnatonta typeryyttä tehdä erottamispäätös tällaisella hetkellä, mutta siitä typeryydestä ei pidä rankaista kenttäväkeä. Perussuomalaiseen päätöksentekoon ei voi vaikuttaa kuin olemalla mukana. Tulevana kesänä on puoluekokous, joka valitsee puolueen johdon. Jokaisella jäsenellä on ääni joka vaikuttaa siihen, miten puoluetta johdetaan seuraavat kaksi vuotta. Sitä ei missään nimessä pidä jättää käyttämättä, tai heittää sitä ääntä pois eroamalla puolueesta.Kiemunki on kansanedustaja Lea Mäkipään (ps) eduskunta-avustaja ja varavaltuutettu.

IS ei lukuisista yrityksistä huolimatta tavoittanut sunnuntaina Terhi Kiemunkia kommentoimaan erottamistaan. Myöskään Lea Mäkipää ei ole vastannut IS:n haastattelupyyntöihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt