Terhi Kiemungille potkut perussuomalaisista

Julkaistu: , Päivitetty:

Politiikka
Terhi Kiemunki on erotettu perussuomalaisista.
Perussuomalaiset on erottanut puolueesta Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemungin. Kiemunki on kansanedustaja Lea Mäkipään (ps) eduskunta-avustaja ja varavaltuutettu.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vahvisti tiedon Ilta-Sanomille sunnuntaiaamuna.

– Pystyn kommentoimaan tätä hyvin vähän, mutta voin vahvistaa sen, että perjantain puoluehallituksessa Terhi Kiemunki on erotettu puolueesta.

Slunga-Poutsalo ei suostu avaamaan, mikä oli syy Kiemungin erottamisen taustalla.

– Tässä vaiheessa ajauduttiin sellaiseen tilanteeseen, josta ei ollut muuta ulospääsyä. Perussuomalaisten puoluehallituksessa on käsitelty Terhin asioita useaan otteeseen, ja nyt tultiin siihen tilanteeseen, että yhteistyölle puolueen sisällä ei ole tällä hetkellä jatkomahdollisuutta.

Slunga-Poutsalon mukaan erottamisen syy eivät olleet Kiemungin aiemmat, uutisotsikoihin päätyneet kirjoitukset.

– Itse asiassa näistä asioista ei ole käyty perjantain puoluehallituksessa mitään keskustelua. Mutta kyllähän kaikki asiat on kokonaisuuksia, ja tämä on kokonaisharkinnan tulosta. Tämä on hyvin raskas ja vaikea päätös, koska Terhihän on aktiivinen paikallisjärjestötoimija. Eli tämä ei ollut mikään helppo päätös.

Tampereen perussuomalaiset kritisoivat erottamispäätöstä lauantai-iltana Facebookissa.

– Me allekirjoittaneet Tampereen Perussuomalaisten hallituksen nimenkirjoittajat olemme pöyristyneitä tänään saamastamme tiedosta. Hallituksemme puheenjohtaja, yhdistyksemme keskeinen voimavara, on erotettu puolueesta eilen. Paheksumme puoluehallituksen kyseenalaista päätöstä ja tuomitsemme sen täysin älyvapaaksi kolme päivää ennen vaalilistojen lukitsemista, Facebookissa kirjoitetaan.

Keväällä 2016 Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallitus erotti Kiemungin varapuheenjohtajan tehtävästä luottamuspulan vuoksi.

Joulukuussa Kiemunki tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 30 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tuomio tuli maaliskuussa 2016 julkaistusta blogikirjoituksesta, jossa oli syytteen mukaan paneteltu ja solvattu islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää uskonnon perusteella.

Kiemunki on päätynyt otsikoihin kirjoittelunsa vuoksi myös viime maaliskuussa. Tuolloin runsaasti huomiota herätti Kiemungin Facebook-päivitys, jossa hän kirjoitti halventavaan sävyyn ”muslimipenskoista” virpomassa.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Terhi Kiemunkia kommentoimaan potkuja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt