Ähtärin eläinpuisto aikeissa lisätä turvatoimia turma-aitauksen lähellä

Pääsyä susiaitauksen läheisyyteen tullaan toimitusjohtajan mukaan mahdollisesti rajoittamaan.

22.2.2017 22:00

Tiistaina uutisoitiin tapauksesta, jossa susi kävi kiinni 7-vuotiaan pojan käteen Ähtärin eläinpuistossa pojan ollessa susitarhan luona yhdessä perheensä kanssa. Pääkuvan paikalla olevalla videolla kerrotaan ydinkohdat tiistaisesta turmasta.

Susi oli tarttunut kiinni pojan käteen ja vetänyt tätä aidan läpi susitarhan puolelle, jolloin aitauksessa ollut toinen susi oli tarttunut pojan käsivarteen. Paikalla olleet henkilöt olivat saaneet irrotettua sudet pojan kädestä, mutta poika jouduttiin toimittamaan hoitoon Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan. Asiasta tiedottanut poliisi kertoi pojan käteen tulleen tilanteessa vakavia vammoja.

Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi kertoo, että hänelle ei ole tullut tiistaina puolenpäivän jälkeen sattuneen onnettomuuden tapahtumien kulusta keskiviikkoon mennessä uutta tietoa.

Mitä tiedätte tällä hetkellä tapahtumien kulusta?

– Olemme poliisin tiedon varassa tapahtumien kulusta edelleenkin. Meille ei ole selvinnyt sen enempää. Poliisikin sitä nyt varmaan omalta osalta selvittää, ja toki mekin selvitämme.

Osaatteko sanoa, tullaanko eläinpuiston turvajärjestelyjä tapahtuneen johdosta lisäämään?

– Olemme keskustelleet siitä eilen ja tänään, ja olemme päätyneet siihen, että tulemme lisäämään huomiota ja kyltitystä sille paikalle ja muillekin tämmöisille paikoille, mistä pääsee helposti turva-aitojen yli varsinaisten eläinaitausten viereen. Jotta ihmiset huomioivat sen, että siellä on villieläimiä. Toki käymme läpi tämän kokonaisuuden ja sen jälkeen mietimme, että onko sitten vielä tarve tehdä enemmän.

Olemassaolevaa kyltitystä Ähtärin susiaitauksessa.

Tullaanko pääsyä susiaitauksen lähelle rajoittamaan?

– Nyt minulle ei ole täsmätietoa meidän eläin- ja kiinteistöpuolen asiantuntijoilta, että mikä siinä tilanne on, mutta ymmärtäisin, että siihen tullaan myös kiinnittämään huomiota, että aitauksen viereen ei pääsisi siinä kohtaa. Vaikka on otettu huomioon, että siellä on varoituskylttejä, mutta myös varmistettaisiin se, että sinne ei ihmisiä menisi.

Onko Ähtärin eläinpuiston näkemys edelleen se, että turvajärjestelyt susitarhan läheisyydessä ovat olleet riittävät?

– Meidän näkemyksen mukaan turvatoimet ovat olleet riittävät. Vaikka aidan pystyy ylittämään, alittamaan tai metsäsaarekkeen kautta kiertämään, niin varsinaisessa eläinaitauksessa on kyltit, joissa varoitetaan, että niin lähelle ei ole turvallista mennä, saatikaan työntää sormiaan sisään.

Kuinka ja miten nopeasti puistokävijät saavat tarvittaessa apua ja yhteyden henkilökuntaan puiston alueella?

– Puiston alueella liikkuu tietty määrä villieläinhoitajia, jotka tietyssä järjestyksessä hoitavat tarhoja. Se on yli kolmen kilometrin reitti, ja mehän ei asiakkaita valvota siellä sillä tavalla. Meillä on eläintenhoidon ja kiinteistön päivystysnumerot, josta meidät saa kiinni, mutta se on sitten eri asia kuinka lähellä joku on ollut, kun tämmöinen tapaturma on tullut. Päivystysvartiointia meillä ei ole, vaan eläintenhoitajia työssään, jotka tällaisessa tilanteessa ihan varmasti reagoivat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?