Nuorten epäasiallinen tempaus rikkoi hiihtohissin Turussa – ”Tulee hemmetin kova puhuttelu”

Hiihtokeskuksen johtajan mukaan Hirvensalon hiihtokeskuksessa nähtiin keskiviikkona ”epäasiallinen sivulleveto”, joka pysäytti yhden kolmesta hiihtohissistä.

Yksi Hirvensalon hiihtokeskuksen hisseistä rikkoutui keskiviikkona nuorten toiminnan vuoksi. Vielä keskiviikkona ei ollut selvillä, kuinka paljon päähänpiston lopulliseksi hinnaksi tuli.

22.2.2017 20:44

Turussa sijaitsevassa Hirvensalon hiihtokeskuksessa tapahtui keskiviikkoiltapäivänä välikohtaus, joka saattoi yhden keskuksen kolmesta hissistä korjauskuntoon.

Hiihtokeskusta operoivan Turun Slalomseura ry:n puheenjohtaja Jari Lehtinen kertoo, että hieman ennen kello neljää tapahtunut hissirikko johtui eräiden vakioasiakkaiden asiattomasta toiminnasta.

Rikon syy, eli ankkurihissin ”epäasiallinen sivulleveto” vahvistui myös valvontakamerasta.

– Meillä on täällä muutamia asiakkaita, ei voi sanoa häiriköitä, mutta reippaita miehenalkuja, jotka eivät kykene noudattamaan sääntöjä, Lehtinen kuvailee.

Lehtinen kertoo, että hississä matkustaneet nuoret olivat vetäneet ankkurihissin vetolaitetta niin sivulle, että vaijeri lipsahti ohjauspyörien yli. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun nuoret hölmöilivät hississä.

– Heitä on huomautettu jo aiemminkin. Ongelmat alkoivat jo viime kaudella, Lehtinen selittää.

Koska välikohtaus sattui hiihtoloman aikana, oli hissille myös henkilövalvonta. Poikien toimintaa seurattuaan rinnevalvoja juoksi pysäyttämään hissiä, mutta ei aivan ehtinyt. Vaijeri putosi alas.

Välitöntä vaaraa hissin käyttäjille ei Lehtisen mukaan aiheutunut. Hänen mukaansa hissin vetolaiteen ja ankkurin välissä on noin 20 metriä vetonarua, joten se ei rysähdä matkustajien niskaan.

Lisäksi hissin normaali turvajärjestelmä toimi, joten hissi pysähtyi heti vaijerin irrottua ohjauspyöristä.

Lehtisen mukaan hissin pysäyttäneitä nuoria on jo jututettu, ja nämä ymmärtävät toimineensa väärin.

Hiihtokeskuksen taloudelliset menetykset tuskin nousevat kovin suuriksi, sillä keskiviikkoisen lumipyryn vuoksi keskuksessa oli vain vähän asiakkaita.

Lehtinen kuitenkin huomauttaa, että hissin korjaamisesta aiheutuu silti ylimääräisiä kustannuksia. Todennäköisesti korjaus kestää torstaihin asti.

– Porttikieltoon en usko, mutta hemmetin kova puhuttelu on tulossa. Ylimääräiset korjauskustannukset ovat riittävän kova rangaistus, Lehtinen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?