Tällainen on Ähtärin susiaitaus: varoituskyltissä paljonpuhuva kuva – verkkoaidan luo helppo päästä

rac

Julkaistu:

Ähtäri
Susiaitauksen kulkureitistä erottava puuaita on helposti ylitettävissä tai kierrettävissä.
Poliisi tiedotti tiistaina, että aitauksessa ollut susi kävi kiinni 7-vuotiaan pojan käteen Ähtärin eläinpuistossa.

Poliisin mukaan susi oli tarttunut kiinni pojan käteen ja vetänyt tätä aidan läpi susitarhan puolelle, jolloin aitauksessa ollut toinen susi oli puolestaan tarttunut pojan käsivarteen.

Poliisi kertoo, että paikalla olleet henkilöt olivat saaneet irrotettua sudet pojan kädestä. Poika on toimitettu hoitoon Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan, sillä kädessä olevat vammat ovat vakavia. Poika oli ollut tapahtuma-aikaan susitarhan luona yhdessä perheensä kanssa.

Onnettomuuspaikkana toimineen susiaitauksen ohi kulkee eläinpuiston vierailijoiden käyttämä kulkureitti, jota reunustaa reilun metrin korkuinen puinen tienvierusaita.


Puuaita erottaa metalliaidalla rajatun susialueen vierailijoiden kulkemasta polusta, josta käsin susiin tutustutaan. Puinen aita kuitenkin päättyy yhdessä kohtaa kulkureittiä, noin kymmenen metrin päässä susiaitauksesta.

Tapahtumapaikalla Ähtärin eläinpuistossa tiistai-iltana käynyt Ilta-Sanomien toimittaja Terho Vuorinen sanoo, että susiaitauksen ja polun välissä oleva puuaita on helposti ylitettävissä tai kierrettävissä.


– Paikka on sellainen, että susiaitaukselle näyttäisi olevan yllättävän helppo mennä. Vilkasliikkeinen lapsi pystyy ihan muutamassa sekunnissa menemään paikkaan, jossa sitten on vaarassa. Siinä pääsee aidan yli, tai pienikokoinen aidan ali. Siinä pystyy myös kiertämään sen aidan siitä kohdin, mihin aita loppuu. Herää kysymys, että onko tässä tarpeeksi turvatoimia sittenkään.


Suurikokoinen susialue on rajattu osittain korkealla, metallisella verkkohäkillä ja tietyiltä kohdin betoniaidalla. Aukot metalliverkossa ovat halkaisijaltaan noin viisi senttiä.

Metallisessa aitauksessa on kiinni varoituskyltti, jossa sanotaan, ettei sormia tule laittaa häkin metalliverkon aukoista sisään aitaukseen. Kyltissä lukee ”älä syötä sormiasi!”