Kolme tapausta 10 vuoden ajalta, joissa koiraeläin hyökkäsi ihmisen kimppuun luonnossa

Ähtärissä pikkupoikaan tarranneet sudet olivat tarhasusia. IS on viimeisen 10 vuoden aikana kertonut ainakin kolmesta tapauksesta, joissa vapaana luonnossa ollut koiraeläin on käynyt ihmisen kimppuun.

21.2.2017 17:37

Vuonna 2009 susi hyökkäsi miehen kimppuun Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla. Metsuri oli ollut korjaamassa metsäkonettaan, kun hänen kimppuusa hyökkäsi isokokoinen elän. Poliisin mukaan kyseessä olisi ollut susi. Mies onnistui huitomaan eläimen irti kädestään.

Vuonna 2012 metsänistuttaja sai Hämeenkyrössä hakkuuaukealla odottamatonta seuraa, kun hän havaitsi vapaana kulkevan ison koiraa muistuttavan eläimen. Eläin oli rynnistänyt kohti miestä ja hyppäsi miehen päälle. Mies oli huutanut ja huitonut käsillään, jonka jälkeen eläin poistui paikalta. Varmuutta ei ole, oliko kyseessä susi vai koirasusi.

Vuonna 2015 poliisi varoitti Ilomantsissa koiraeläimestä, joka puri miestä. Huhuksen kylän alueella kävelylenkillä ollut mies oli saanut kimppuunsa eläimen, joka oli purrut reidestä ja käsivarresta. Poliisi ei kyennyt varmuudella sanomaan, onko kyseessä susi, koira vai niiden sekoitus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?