Sudet tarttuivat 7-vuotiaaseen poikaan Ähtärin eläinpuistossa – vammat vakavia

Tapaus sattui poliisin mukaan noin kello 12.15.

21.2.2017 15:59

Poliisitiedotteen mukaan aitauksessa ollut susi kävi kiinni 7-vuotiaan pojan käteen. Poika oli ollut tapahtuma-aikaan susitarhan luona yhdessä perheensä kanssa. Turmasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Ilkka verkkosivuillaan.

Poliisi selvittää, miten pikkupoika oli päässyt susitarhan verkkoaidan viereen. Susi oli tarttunut pojan käteen kiinni ja veti tätä aidan läpi susitarhan puolelle. Tuolloin aitauksessa ollut toinen susi oli tarttunut pojan käsivarteen kiinni. Rikoskomisario Jari-Matti Marttalan mukaan verkkoaitaa on edeltänyt toinen aita.

– Siinä on ollut toinen, matalampi puuaita ennen verkkoaitaa. Siitä ensimmäisestä aidasta toiseen aitaan on ollut etäisyyttä useampi metri.

Poliisin mukaan paikalla olleet henkilöt olivat saaneet irrotettua sudet irti pojan kädestä. Poika on toimitettu hoitoon Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan. Kädessä olevat vammat ovat poliisin mukaan vakavia.

– Poika ei muuten ole hengenvaarassa, mutta käden vammat ovat kuitenkin sellaisia, että ne vaativat enemmän hoitotoimenpiteitä, Marttala sanoo.

Marttalan mukaan tutkinnassa selvitetään seuraavaksi, minkälaisia ohjeistuksia eläintarhoilla on koskien petoeläimiä ja niiden aitauksia sekä yleistä turvallisuutta. Lisäksi selvitetään tapahtumien tarkka kulku.

Poliisi tutkii asiaa vammantuottamuksena.

– Me selvitämme esitutkinnan yhteydessä sitä, onko joku syyllistynyt sellaiseen laiminlyöntiin tai, onko joitain säädöksiä jätetty noudattamatta. Syytä epäillä -kynnys, joka on varsin matala, on ylittynyt.

Suomessa eivät eläintarhan sudet ole aiheuttaneet viime vuosina vaaratilanteita. Sen sijaan Ruotsissa kesäkuussa 2012 Kolmårdenin eläintarhassa sudet tappoivat eläintenhoitajan. 30-vuotias nainen oli mennyt ruokkimaan susia, kun lauma oli saartanut hänet aitauksessa. Hyökkäyksen jälkeen nainen menehtyi vammoihin. Hänet löydettiin kuolleena susien häkistä.

Olitko Ähtärin eläinpuistossa tänään tiistaina 21. helmikuuta? Soita meille numeroon 09-1223420 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?