Tapon yritys Nokialla: 17-vuotias tyttö löytyi elottomana sängyn alta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tapon yritys Nokialla: 17-vuotias tyttö löytyi elottomana sängyn alta

Sisä-Suomen poliisi tutkii epäiltyä tapon yritystä, joka tapahtui lauantaina puolen yön jälkeen Nokian Kaarikadulla.

18.2.2017 14:15 | Päivitetty 18.2.2017 14:48

Tapahtumat paljastuivat poliisille, kun se sai ilmoituksen yksityisasunnosta kantautuvasta metelistä.

Asunnossa poliisipartio löysi rikoksen uhrin, 17-vuotiaan nuoren naisen. Hänet oli piilotettu sängyn alle. Uhri oli joutunut väkivallan kohteeksi. Tutkinnallisten syiden takia poliisi ei kommentoi rikoksen tekotapaa.

Nainen oli eloton. Poliisipartio aloitti välittömästi elvytyksen. Paikalle tullut ambulanssihenkilökunta sai uhrin elintoiminnot käyntiin.

Uhri toimitettiin sairaalaan, jossa hän on parhaillaan tehohoidossa. Uhri ja epäilty tekijä ovat seurustelusuhteessa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pasi Nieminen kertoo Ilta-Sanomille, että uhri oli todellisessa hengenvaarassa.

– On konkreettisesti ollut hyvin läheltä piti tilanne. Mikäli oltaisiin myöhemmin menty, voidaan puhua jopa minuuteista, uhria ei olisi saatu todennäköisesti elvytettyä, Nieminen kertoo.

Hän ei osaa sanoa uhrin toipumisennusteesta mitään.

– On mahdoton ennustaa, miten hän elpyy ja millaisessa kunnossa hän on, kun elpyy, Nieminen sanoo.

Poliisi otti tapon yrityksestä epäillyn 18-vuotiaan miehen kiinni. Hän ei tehnyt vastarintaa. Mies asuu kyseisessä asunnossa. Asunnossa ei ollut tapahtuma-aikaan muita henkilöitä.

Nieminen kertoo Ilta-Sanomille, että epäilty tekijä oli muuttanut asuntoon noin viikko sitten. Myös tyttö oli viettänyt asunnolla paljon aikaa.

Poliisi oli saanut jo kerran aiemminkin ilmoituksen miehen asunnolle häiritsevän käyttäytymisen takia.

– Poliisi on joutunut kerran aiemminkin siellä asunnolla käymään. Se on totta. Ne on ehtinyt asua vasta viikon siellä, Nieminen toteaa.

Rikoksesta epäillyllä miehellä on myös aiempaa rikostaustaa, esimerkiksi väkivaltataustaa.

– Taustalla on erinäisiä rikoksia vuosien varrelta. Myös väkivaltarikoksia löytyy. Ei mitään vakavaa, mutta pahoinpitelyrikoksia löytyy, Nieminen selvittää.

Hänen tietojensa mukaan epäilty ei ole ollut kuitenkaan vankilassa.

Poliisi esittää epäiltyä vangittavaksi ensi viikon alussa. Mahdollinen vangitsemisoikeudenkäynti käydään todennäköisesti tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?