Viking Line tuo uuden laivan Tallinnan-liikenteeseen – julkaisi havainnekuvan

Kilpailu kiristyy Helsingin ja Tallinnan välisellä laivareitillä.

Viking Line alkaa liikennöidä Tallinnaan Viking XPRS:n (yllä) lisäksi katamaraanilla.

17.2.2017 13:46

Helsingin ja Tallinnan välinen laivaliikenne on matkustajien suosiossa ja reitillä liikennöivät yhtiöt uusivat kalustoaan. Hiljattain Tallink Silja sai Megastarinsa käyttöön.

Nyt vuorostaan Viking Line tuo reitille uuden laivan, Viking Fasterin eli FSTR:n. Kyseessä on katamaraani, jolla matka taittuu yhtiön mukaan alle kahdessa tunnissa. Se aloittaa liikennöinnin 10. huhtikuuta.

Työmatkalaisille ja muille nopeasti perille haluaville

Viking Line tavoittelee sitä, että päiväreissulla Tallinnassa piipahtavat valitsisivat katamaraanin. Viking FSTR:n matka-aika Helsingistä Tallinnaan on tunti ja 45 minuuttia.

– Kasvatamme kalustoamme pikavuoroaluksella. Laivalla on myös Club Lounge -ekstraluokka, jossa lipun hintaan kuuluu tarjoilu. Kyseessä on vuonna 1998 rakennettu HSC Express -laiva, tiedotuspäällikkö Christa Grönlund kertoo Ilta-Sanomille.

Havainnekuva uudesta aluksesta.

Hän korostaa, että katamaraani täydentää vaihtoehtoja ja nyt matkaan pääsee jouhevammin.

– Keväällä ja syksyllä Viking XPRS:n neljän vuoron lisäksi uusi Viking FSTR ajaa neljästä kuuteen vuoroa päivässä. Heinäkuussa lähtöjä on yhteensä jopa 12 joka päivä, kun myös Helsinki–Tukholma-reitillä liikennöivät laivat Gabriella ja Mariella piipahtavat päivällä lisäksi Tallinnassa, hän painottaa.

Viking Fasterissa on tilaa noin 850 matkustajalle ja kyytiin mahtuu kerrallaan 120 autoa.

Viking FSTR:n matka-aika Helsingistä Tallinnaan on tunti ja 45 minuuttia. Yhtiön mukaan myös työnteko onnistuu laivalla, sillä yläkannen ikkunanpuoleisten istuinten vieressä on pistokkeet tietokoneen lataamista varten.

– FSTR liikennöi reitillä 10.4.–22.10.2017. Uusia lähtöjä voi varata 15.3.2017 alkaen, Grönlund kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?