K-kauppiaalle riitti – listasi nuorten tekemät törkeydet ja uhkaa porttikiellolla

Kauppias vetoaa Facebook-kirjoituksessa huonosti käyttäytyvien nuorten vanhempiin.

Kauppiasta ärsyttää muun muassa nuorten toiminta irtokarkkien suhteen kaupassa. Kuvituskuva.

Helsinkiläisen K-supermarket Laajasalon kauppias Hannu Roine julkaisi keskiviikkona Facebookissa viestin, joka oli osoitettu myymälässä asioivien nuorten vanhemmille.

Kauppiaan kirjoituksesta ensimmäisenä kertoi Iltalehti.

Kaupan Facebook-sivuilla julkaistussa julkisessa päivityksessä Roine kertoo kaupassa käyvien nuorten toiminnan ja huonon käytöksen aiheuttaneen haasteellisia tilanteita.

Roine vetoaakin nuorten vanhempia käymään asiasta vakavaa keskustelua jälkikasvunsa kanssa, jotta nuoret parantaisivat käytöstään kaupassa asioidessaan.

– Meille nuoret ovat yhtä tervetulleita asiakkaita kuin ketkä tahansa, mutta viime aikaiset tapahtumat kyseenalaistavat tämän ajatuksen. Osa nuorista tulee kauppaan ja käyttäytyy täysin sopimattomasti käyntinsä aikana, mies kirjoittaa Facebookissa.

Mies kertoo nuorten muun muassa ottavan tuotteita kylmätiskistä, jättävän ne ostamatta ja sijoittavan ne lämpimään. Myös irtokarkkihyllyllä käyttäytymisen suhteen on ilmennyt ongelmia, sillä nuoret punnitsevat karkkia ja jättävät sen ostamatta. Irtokarkkeja saatetaan lisätä pussiin myös punnituksen jälkeen ja maksaa kassalla halvempi summa.

Nuoret saattavat Roineen mukaan myös hypistellä leipäosaston irtopaistotuotteita paljain käsin ja availla kosmetiikkaosastolla pulloja suihkutellakseen tuoksuja itseensä ilman tuotteen ostamista. Roineen mukaan nuoret eivät myöskään ota henkilökunnan huomautuksia asiasta vakavasti.

Pitkään jatkunut ongelma on kauppiaan mukaan tavaroiden näpistely.

– Ikuinen ongelma on ollut myös näpistäminen, jossa tuote piilotetaan esimerkiksi reppuun ja viedään kaupasta ulos maksamatta. Heitä jää kiinni tasaisesti ympäri vuoden, Roine kertoo Facebookissa.

Mies kertoo nuorten käytöksen häiritsevän kaupan toimintaa jo siinä määrin, että nuorten suhteen joudutaan harkitsemaan jatkossa porttikieltoa myymälään.

– Jos tällainen toiminta vielä jatkuu tulevaisuudessa, joudumme valitettavasti kieltämään nuorten kaupassa käynnin ilman vanhempiaan kokonaan, varsinkin koulun aukioloaikana. Toivoisin teidän suhtautuvan tähän asiaan vakavasti ja käyvän keskustelua jälkikasvunne kanssa, jotta emme joutuisi antamaan heille porttikieltoa kauppaamme, kauppias päättää kirjoituksensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?