Yt-neuvotteluista viis, Yle-pomot tuplasivat palkkionsa – Kiviselle, Jääskeläiselle ja kumppaneille yhteensä 78 000 euroa

Julkaistu:

Toimitusjohtaja Lauri Kivinen sai muhkean palkkion.
Yle palkitsi ylintä johtoaan avokätisemmin viime vuonna, kuin edellisenä. Toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja johtoryhmän jäsenet saivat edellisvuodesta tuplasti enemmän tulospalkkioita.

Yle maksoi viime vuonna johtoryhmälleen tulospalkkiota yhteensä 78 632 euroa, kun vuotta aiemmin ylin johto sai 40 647 euroa, käy ilmi Ylen nettisivuillaan julkaisemista tuoreista dokumenteista.

Suurimman summan sai toimitusjohtaja Lauri Kivinen. Hänen tulospalkkionsa lähes kolminkertaistui 10 755 euroon.

Toimitusjohtaja ja johtoryhmän jäsenet kuuluvat palkitsemisjärjestelmään, jossa maksimipalkkio voi olla 1,9 kuukauden palkka.

Ylen johtoryhmään kuuluivat toimitusjohtaja Kivisen ja päätoimittaja Atte Jääskeläisen lisäksi Svenska Ylen johtaja Marit af Björkesten, talousjohtaja Maisa Hyrkkänen, viestintäjohtaja Reija Hyvärinen, strategiajohtaja Gunilla Ohls, lakiasiainjohtaja Katri Olmo, johtaja Ismo Silvo, henkilöstöjohtaja Teijo Valtanen, johtaja Ville Vilén ja johtaja Janne Yli-Äyhö.

Ylen päällikköportaassa tulospalkkio on pienempi. Maksimipalkkio voi olla yhden kuukauden palkka.

Päälliköille Yle maksoi viime vuonna palkkiota yhteensä 541 681 euroa, kun vuotta aiemmin he saivat 484 701 euroa.

Muu Ylen henkilöstö on tiimikorttipalkkion piirissä. Ylen työntekijän on mahdollista saada palkkiona enimmillään 1 200 euroa.

Työntekijöitä Yle palkitsi viime vuonna 1 994 066 euron edestä. Palkkiopotti kasvoi edellisestä vuodesta reilu 3 prosenttia.

Ylen maksamat palkkiot olivat 1,3 prosenttia yhtiön koko palkkasummasta.

Ylellä oli viime vuoden lopussa 92 vähemmän työntekijää kuin vuotta aiemmin. Henkilöstömäärä väheni luonnollisen poistuman ja yt-neuvottelujen seurauksena.

Yle kävi viime vuonna useita yt-neuvotteluja. Neuvottelut koskivat uutis- ja ajankohtaistoiminan assistentteja, lähetyspalveluita, Akuutin Oulun toimitusta, tuotanto- ja design-toimintoja.

Yleläisiä oli vuoden lopussa 2 951.

Tiedot ilmenevät Ylen torstaina julkaisemasta tilinpäätöksestä ja selvityksestä yhtiön hallinto- ja ohjausjärjestelmästä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt