Turkulaisen abin asusta jättihitti: ”Olin ainoa mämmi” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Turkulaisen abin asusta jättihitti: ”Olin ainoa mämmi”

Inspiraatio turkulaisabin mämmipuvulle irtosi ruokakaupan pakastelaarista.

Turkulaisabin hulvaton penkkaripuku riemastutti kanssaihmisiä.

16.2.2017 21:40

Torstaina abiturientit eri puolilla Suomea ovat viettäneet penkkareita. Turussa hilpeyttä herätti etenkin abiturientti Aapo Rauhan, 18, taatusti ainutlaatuinen penkkariasu. Nuorimies vietti penkkareita mämmiksi pukeutuneena.

Kerttulin lukiota käyvä Rauha kertoo saaneensa inspiraation luovalle pukuratkaisulleen ruokakaupassa.

– Meidän teema oli Suomi 100 -juhlavuosi. Inspiraatio tuli yhtenä päivänä kaupassa, kun silmään osui pakastealtaassa mämmi. Siitä tuli tuli heti semmoinen ajatus, että haluan pukeutua mämmiksi. Vaikka en edes tykkää mämmistä, mies kertoo Ilta-Sanomille.

Rauha sanoo kyhänneensä erikoisen puvun kasaan itse pahvilaatikosta.

– Löysin ison pahvilaatikon, jonka maalasin valkoiseksi. Siinä oli tosi kova homma. Koetin tehdä siitä tussilla mämmilaatikon näköisen ja leikkasin mattoveitsellä kolot, joista voin heittää karkkia. Maalasin naaman mustaksi kasvomaalilla. Lisäksi mulla oli musta pipo ja vaatteet. Että olisin autenttinen mämmi, nuorukainen kuvailee.

Päivällä Rauha osallistui puvussa muun muassa perinteiseen abien rekka-ajeluun Turun keskustassa. Abirekan lavalla pahvilaatikosta väsätty puku aiheutti hetkittäin hieman ahtaita tilanteita.

Aapo Rauha uskoo olleensa Turun abikarkeloissa mämminä ainoa laatuaan.

– Välillä oli vähän ahdasta ja vaikeaa mahtua kulkemaan ihmisten välissä, mutta kaikki suhtautuivat tilanteeseen huumorilla.

Nuorimies kertoo olleensa positiivisesti yllättynyt saamastaan runsaasta huomiosta kaupungilla. Rauhan puvustaan Instagramissa julkaisema kuva ehti kerätä kuudessa tunnissa yli 1 400 tykkäystä.

– Kun ajoimme ympäri keskustaa, niin ihmiset osoittelivat ja huusivat, että ”moikka mämmi!” Joku myös sanoi, että naamansa voi maalata mustaksi ja olla silti poliittisesti korrekti. Se oli minusta aika hauskaa. Kun kävelin myöhemmin keskustassa, niin ihmiset toivottelivat hyvää pääsiäistä ja naureskelivat. On huvittavaa, miten kaikki ihmiset on paljon ystävällisempiä, kun on pukeutunut mämmiksi.

 On huvittavaa, miten kaikki ihmiset on paljon ystävällisempiä, kun on pukeutunut mämmiksi.

Penkkaripäivän päätteeksi Rauha suuntasi kotiin vaatteiden vaihtoon ennen illan penkkaririentoja. Kotimatka paikallisbussissa aiheutti Rauhan mukaan lievää hämmennystä muutamissa kanssamatkustajissa.

– Kuski naureskeli, mutta joku katsoi vähän paheksuvastikin. He eivät ehkä muistaneet, että oli penkkaripäivä. Jouduin kyllä istumaan puvussa bussin lastenvaunuille varatussa kohdassa, mies nauraa.

Rauha uskoo olleensa Turun abikarkeloissa mämminä ainoa laatuaan. Muillakin abeilla oli kuitenkin luovia ruoka-aiheisia pukuja Suomi-teeman ympäriltä.

– Olin ainoa mämmi, mutta kaikilla oli todella hauskat Suomi-teemaan liittyvät asut. Kaverini oli esimerkiksi Fazerin suklaalevy ja muutamat kaverit Marianne-karkkeja, mies summaa.

Näitkö hauskan penkkariasun? Lähetä kuva numeroon 13456.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?