Ylen tv-kasvo arvosteli mediaa kohun uutisoinnista – Facebookissa alkoi kiivas väittely toimittajien kesken - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ylen tv-kasvo arvosteli mediaa kohun uutisoinnista – Facebookissa alkoi kiivas väittely toimittajien kesken

Sanna Ukkolan Facebook-kirjoitus ajoi toimittajat kiivaaseen verkkokeskusteluun kuohunnan keskiöön ajautuneesta Ylestä.

Sanna Ukkola totesi julkisessa FB-päivityksessään, ettei tunnista työpikkaansa sen saamasta negatiivisesta ryöpytyksestä. Jussi Eronen puolusti kommenttejaan.

14.2.2017 22:27

Ylen aamu-tv:n toimittaja Sanna Ukkola ottaa tiukkasanaisesti kantaa Yle-kohuun. Ukkola kommentoi julkisessa Facebook-päivityksessään yleläisten viimeaikaisia irtisanoutumisia ja useiden toimittajien Ylen johtoon kohdistamaa kritiikkiä.

Toimittaja Ruben Stillerin uutisoitiin maanantaina jättävän pestinsä Pressiklubi-ohjelman vetäjänä. Vain joitain päiviä aiemmin Ylen pitkäaikainen toimittaja Susanne Päivärinta oli kertonut irtisanoutuvansa Ylen palveluksesta. HS:n haastattelussa Päivärinta avasi eronsa syyksi muun muassa Ylen vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen johtamistyyliä.

Stillerin ja Päivärinnan ilmoitukset on tulkittu jatkumoksi pääministeri Juha Sipilän Terrafame-yhtiöön liittyvien jääviysepäilyjen uutisoinnista loppuvuonna käynnistyneelle kuohunnalle Ylen ympärillä.

Ukkola puolustaa tiistaina julkaisemassaan kirjoituksessa Yleä työnantajana ja sanoo, ettei tunnista Yleä kohusta kirvonneista uutisotsikoista. Ylen aamu-tv:n juontajana työskentelevä Ukkola kirjoittaa kokevansa, että Yleä julkisesti kritisoineiden toimittajien motiivina toimii irtisanotuksi joutuminen tai ”muita syitä vihata Yleä”.

– Yhtäkkiä yhden tai kahden ihmisen kritiikistä tulee narratiivi, kun todellisuus Ylellä työskennelleenä on ihan jotain muuta. Nyt media päästää ääneen ihmiset, jotka ovat saaneet Yleltä potkut, joiden ohjelmat on lopetettu, joilla on muita syitä vihata Yleä. Ja näiden ihmisten perusteella tehdään päätelmiä koko Ylestä. Se ei ole oikein eikä se ole reilua. Nämä samat ihmiset pääsevät esiintymään sananvapauden sankareina, kun todellisuus on kuitenkin ihan jotain muuta, Ukkola kirjoittaa.

Ukkolan julkinen Facebook-päivitys on kirvoittanut runsaasti kommentteja ja kannanottoja etenkin toimittajakollegoilta.

Kirjoitusta Facebookissa kommentoivat muun muassa Ylen entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner ja uutisankkuri Matti Rönkä. Jungner antaa kommentissaan Ukkolan kommentille varovaisen tukensa sanomalla tämän näkökulmaa hyväksi. Jungner ei kuitenkaan usko, että toimittajien kritiikin taustalla on viha Yleä kohtaan.

Rönkä puolestaan kirjoittaa, ettei tunnista työpaikkaansa Ukkolankaan päivityksestä, mutta korostaa puhuvansa vain omasta henkilökohtaisesta näkökulmastaan.

Kirjoitusta kommentoivat myös joulukuussa Yleltä irtisanoutuneet ajankohtaistoimituksen entinen esimies Jussi Eronen ja toimittaja Salla Vuorikoski. Eronen muun muassa kirjoittaa kertoneensa julkisuudessa vain tosiasioita Ylen johdon toiminnasta.

– Uutis- ja ajankohtaistoiminta on iso tuhannen hengen organisaatio, jossa saattaa olla satoja tyytyväisiä yleläisiä. Syynä on se, että he eivät tee kriittistä journalismia suomalaisista vallankäyttäjistä – vaan heidän työnsä on tehdä talossa jotain muuta. He eivät ole joutuneet päätoimittajan operaatioiden kohteiksi. Tutkivaa journalismia Ylellä tehneet sen sijaan tietävät tarkkaan, mistä puhun, Eronen vastaa Ukkolan kirjoitukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?