Poliisi tutkii Pietarsaaressa paloittelumurhaa: poliisikoirat etsivät ruumiinosia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi tutkii Pietarsaaressa paloittelumurhaa: poliisikoirat etsivät ruumiinosia

Poliisi tutkii Suomen oloissa hyvin poikkeuksellista paloittelumurhaa, joka paljastui Pietarsaaressa torstaina. Poliisikoirat etsivät yhä mahdollisia ruumiinosia.

10.2.2017 13:53 | Päivitetty 10.2.2017 14:33

Pohjanmaan poliisi vahvisti perjantaina, että torstaisen mittavan poliisioperaation syynä oli kaupungissa paljastunut henkirikos.

Henkirikoksen selvittely lähti purkautumaan, kun poliisi meni ”rutiininomaiselle keikalle” Permon kaupunginosaan. Yllättäen tulikin epäilys vieläkin vakavammasta rikoksesta.

– Partio teki omia havaintoja ja muita seikkoja tuli esiin.

– Se johti siihen, että nyt tutkitaan murhaa, komisario Magnus Jakobsson sanoo.

Ilta-Sanomat oli paikalla, kun poliisit suorittivat etsintöjä Pietarsaaressa.­

Hän ei kuitenkaan tutkinnallisten seikkojen takia kerro, mikä oli se syy, joka johdatti poliisin henkirikoksen jäljille. Selvittelyn jälkeen poliisi löysi paikkakuntalaisen, vuonna 1965 syntyneen miehen ruumiinosia. Poliisi ei kerro sitä, mistä ruumiinosat löytyivät. Poliisi ei kerro myöskään sitä, mitkä ruumiinosat ovat löytyneet.

– Sitä en valitettavasti pysty teille kertomaan, Jakobsson selvittää.

– Sitä en lähde sanomaan, mitä on löytynyt ja mitä ei mahdollisesti ole löytynyt, mutta ruumiinosia on löytynyt, Jakobsson pyörittelee.

Poliisi sulki Vuohisillantien useiksi tunneiksi muulta liikenteeltä torstai-iltana, 9. helmikuuta 2017, alueella tapahtuneen henkirikoksen vuoksi.­

Poliisi kertoi kuitenkin perjantaisessa tiedotustilaisuudessa, että se käyttää tapauksen selvittämiseksi yhä poliisikoiria. Jakobsson suostuu sanomaan, että poliisi etsii yhä mahdollisia ruumiinosia.

– Käytetään niitä koiran ominaisuuksia tässä tutkinnassa.

– Niillä voidaan etsiä henkilöitä ja muun muassa ruumiinosia, mutta niillä voidaan etsiä muutakin, Jakobsson selvittää.

Tällä haavaa mikään ei viittaa siihen, että rikokseen liittyisi muitakin uhreja. Poliisi ei kuitenkaan vielä poissulje sen mahdollisuutta.

– Kaikki tutkintalinjat pidetään auki, mutta tässä vaiheessa ei ole syytä epäillä, että olisi muita (uhreja), Jakobsson toteaa.

– Mutta aina, kun on tämmöinen tapaus, niin kaikki kivet käännetään, että koko tapahtumaketju saadaan niin hyvin selville kuin vaan on mahdollista, Jakobsson sanoo.

 He ovat Suomessa syntyneitä ja Suomen kansalaisia.

Pietarsaaressa paljastuneesta murhasta epäillään kahta henkilöä, jotka poliisi on pidättänyt. Jakobsson ei tutkinnallisten syiden takia kerro epäiltyjen sukupuolta eikä ikää.

– He ovat Suomessa syntyneitä ja Suomen kansalaisia, Jakobsson suostuu sanomaan.

Murhanimikkeen perusteena on teon erityinen raakuus.

– Motiivilla en lähde tässä kohtaa spekuloimaan, Jakobsson kertoo.

Hän ei kuitenkaan kerro sitä, koska epäilty henkirikos on tapahtunut. Asia selvinnee oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa.

– En lähde spekuloimaan, milloin tämä on tapahtunut.

Poliisi jatkaa paikkatutkintaa, teknistä tutkintaa, minkä lisäksi se kuulustelee epäiltyjä sekä mahdollisia todistajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?