Ylestä irtisanoutunut Susanne Päivärinta valottaa lähtönsä taustoja HS:ssa – tylyttää päätoimittaja Atte Jääskeläistä

Julkaistu:

Yleisradio
Yleltä eronnut A-studion juontaja ja toimittaja kertoo Helsingin Sanomille, ettei pystynyt tekemään työtään niiden standardien mukaan, joihin itse uskoo.
Torstaina yllättäen Yleltä eronnut Susanne Päivärinta kertoo Helsingin Sanomille, että eron syitä ovat vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen johtamistyyli, hänen johdollaan rakennettu kallis ja tehoton uutis- ja ajankohtaisohjelmien organisaatio sekä työn resursointi.

– Koin, etten pysty tekemään vaativaa, yleisölleni tarkoitettua journalistin työtä niiden standardien mukaan, joihin itse uskon, hän kertoo Helsingin Sanomille.

– Jääskeläisellä ei ole tv-taustaa, eikä hän siksi ymmärrä, miten hyvää television ajankohtaisohjelmaa tehdään, Päivärinta sanoo Hesarille.

Päivärinnan mukaan Atte Jääskeläisen mielestä Ylen tehtävä on rakentaa parempaa Suomea, mutta Päivärinnan journalistisiin arvoihin sellainen visio ei istu.

– Kuka määrittelee, millainen se parempi Suomi on? Minusta median pitää kuvata Suomea sellaisena kuin se on. Siksi olen itse kutsunut haastateltavia yhteiskunnan laidasta toiseen, toimittaja kertoo Hesarille.

Esimerkkinä raskaasta ja tehottomasta organisaatiosta Päivärinta kertoo omasta työpäivästään A-studiossa.

– Ohjelman sisällöstä liian ison osan pitää olla ns. päivän aiheita, vaikka minusta ne kuuluvat uutislähetyksiin. Kun olen tullut lähetyspäivän aamuna töihin, illan 53-minuuttisen ohjelman sisältö on ollut aivan liiaksi auki. Sitä on tehty kovassa kiireessä, vailla mahdollisuuksia tehdä syventävää journalismia, hän sanoo.

Päivärinta kertoo, ettei hänellä ole selkeitä suunnitelmia tulevaisuuden suhteen.

Ensimmäisenä Päivärinnan irtisanoutumisesta kertoi Suomen Kuvalehti.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Atte Jääskeläistä tai Susanne Päivärintaa kommentoimaan asiaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt