SK: Susanne Päivärinta irtisanoutui Ylestä – syynä jälleen päätoimittajan linja

Suomen Kuvalehti kertoo, että Yleisradiosta on jälleen irtisanoutunut toimittaja.

9.2.2017 14:27

Ylen pitkäaikainen toimittaja Susanne Päivärinta kertoo irtisanoutuneensa Yleisradion palveluksesta, kirjoittaa Suomen Kuvalehti.

SK:n mukaan irtisanoutumisen syynä on Ylen päätoimittajan Atte Jääskeläisen tiukka linja.

”Ihanat kollegat, on aika sanoa good bye! Lähes 20 vuotta suoria kysymyksiä suorissa lähetyksissä. Huikea matka tv:n tekemisen – niin kameran edessä kuin takana”, Päivärinta kirjoittaa kollegoilleen lähettämässään sähköpostissa, SK kertoo.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Päivärintaa kommentoimaan asiaa.

Päivärinta on jo kolmas Yleltä hiljattain eronnut nimekäs toimittaja. Joulukuussa erosivat Jussi Eronen ja Salla Vuorikoski.

Tenttasi päätoimittajaa

Marraskuussa Päivärinta tenttasi päätoimittaja Jääskeläistä erokohusta A-studion suorassa lähetyksessä.

– Voitko sinä jatkaa päätoimittajana ilman, että epäilys uutisten ja ajankohtaisohjelmien puolueettomuudesta ei jatkossa vaivaa ihmisten mieliä ja leimaa meidän työtämme, Päivärinta kysyi.

Jääskeläinen vastasi uskovansa, että lopulta kohu vain vahvistaa uskoa Ylen puolueettomuuteen.

Lopuksi Päivärinta kysyi Jääskeläiseltä, saako hänkin nyt kirjallisen varoituksen tai jopa potkut.

– En voi taata sitä etukäteen, katsotaan myöhemmin sitten, hymyilevä päätoimittaja lohkaisi.

Kaksi erosi aiemmin

Ylen erokohu sai alkunsa, kun Suomen Kuvalehti kertoi Atte Jääskeläisen puuttuneen pääministeri Juha Sipilän sukulaisten omistamasta Katera Steel -yhtiöstä kertovaan uutisointiin.

Kohun tuoksinassa toimittajat Jussi Eronen ja Salla Vuorikoski irtisanoutuivat.

– Irtisanouduin Ylestä tänään (keskiviikkona), koska en pysty siellä noudattamaan journalistin ohjeita, eli sitä, että yleisöllä on oikeus tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, Jussi Eronen kertoi tuoreeltaan Ilta-Sanomille.

– Ylen journalistinen linja on ristiriidassa sen kanssa, mitä minä ajattelen journalismista, Salla Vuorikoski tiivisti eronsa syyn.

Erilainen käsitys

Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen kommentoi joulukuussa tapahtuneita irtisanoutumisia Ilta-Sanomille, että hänen mielestään eroissa oli kyse erilaisesta käsityksestä journalistisesta linjasta.

– Niin kuin olen sanonut pari päivää sitten meidän verkkosivuilla ja kuten he (irtisanoutuneet) ovat sanoneet, meillä on ollut eri käsitys journalistisesta linjasta. Eri käsitys siitä, kuinka eettisiä sääntöjä noudatetaan ja kuinka julkaisuja harkitaan, Jääskeläinen sanoi joulukuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?