Poliisi joutui rauhoittelemaan kiihtyneitä kiinalaisturisteja Rovaniemellä – kelkkasafarilla ei näkynytkään revontulia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi joutui rauhoittelemaan kiihtyneitä kiinalaisturisteja Rovaniemellä – kelkkasafarilla ei näkynytkään revontulia

Kiinalaisryhmä piiritti kelkkaoppaat Rovaniemen Karvonrannassa perjantaina.

Poliisi rauhoitteli kiinalaisturisteja, jotka eivät nähneetkään revontulia.

7.2.2017 12:08

Poliisi oli hälytetty paikalle, kun oppaat olivat siellä ryhmän kanssa. Kiinasta Suomeen saapuneet turistit olivat pettyneitä, sillä moottorikelkka-ajelulla ei ollut näkynytkään revontulia. Asiasta kertoi ensin Lapin Kansa.

– Oppaat olivat kokeneet olonsa sen verran turvattomaksi, että olivat soittaneet hätäkeskukseen, Lapin poliisilaitoksen tiedottaja Henna Kelloniemi kertoo IS:lle.

Poliisi sai selvitettyä pettyneille turisteille, ettei asialle voi mitään.

Kelloniemen mukaan vastaavat hälytykset ovat erittäin harvinaisia.

– Tällainen juttu on ensimmäinen, jonka minä kuulen, hän kertoo.

Kelloniemi on työskennellyt Lapin poliisilaitoksella vuodesta 2008 lähtien.

”Luonnonvoimat eivät ole ihmisen hallinnassa”

Rovaniemellä toimii useita kelkkasafareita tarjoavia yrittäjiä. Ilta-Sanomat tavoitti Lapland Safaris -yrityksen toimitusjohtajan Jyrki Nivan kertomaan alueen revontulisafareista. Hänen yrityksensä ei ole perjantaina pienen välikohtauksen poikineen revontulisafarin takana.

– Meidän yhtiössämme lähdetään metsästämään revontulia. Emme anna takuita, sillä luonnonilmiöt eivät ole ihmisen hallinnassa.

Niva kuitenkin toteaa, että jos taivas on selkeä, tähän vuodenaikaan mahdollisuus nähdä revontulet on suhteellisen hyvä.

– Muistan, että joku antoi tänä talvena takuun, että jos on seitsemän päivää heidän majoituspalvelunsa asiakkaana, tuona aikana näkee revontulet.

Niva kommentoi Ilta-Sanomille, että pohjoisen hanget ovat raikasta eksotiikkaa ruuhkaisissa ja osin saasteisissa kaupungeissa asuville aasialaisille.

– Aasia ylipäätään on kuuma markkina, ei vain kiinalaisia, vaikka heistä on paljon uutisoitu. Lappi on nyt kovassa huudossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?