Antti Rinne on varma Sdp:n noususta pääministeri­puolueeksi: Loppu leikkauksille - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Antti Rinne on varma Sdp:n noususta pääministeri­puolueeksi: Loppu leikkauksille

Sdp:n puheenjohtaja on varma noususta pääministeripuolueeksi.

5.2.2017 13:06

Antti Rinne julistaa jo varmana, että Sdp nousee ensi eduskuntavaalien jälkeen pääministeripuolueeksi.

Sdp:n puheenjohtaja otti linjapuheessaan Lahden puoluekokouksessa kantaa elvytyksen puolesta. Hänen mukaansa ”kasvupainotteinen finanssipolitiikka” tuottaa todistetusti tuloksia.

– Kansainvälinen valuuttarahasto IMF suosittelikin viime vuonna finanssipolitiikan kevennystä myös Suomelle, yhdessä hyvin suunnitellun aktiivisen työvoimapolitiikan kanssa, Rinne sanoi.

Rinteen mielestä Ruotsin demarijohtoisen hallituksen harjoittama talouspolitiikka on hyvä esimerkki. Järkevä sijoittaminen infrahankkeisiin kannattaisi. Sellaisia ovat esimerkiksi liikenneväylien parannukset.

– Loputtomien, palkansaajien selkänahasta revittävien joustojen ja leikkausten sijaan sekä Suomi että Eurooppa tarvitsevat nyt työtä ja investointeja, turvaa ja toivoa, Rinne sanoi.

Rinne otti esiin jo vaalipuheessaan mainitsemansa käyntinsä leipäjonon luona Hakaniemessä.

– Inhimillisessä jokaisen ihmisarvoa kunnioittavassa Suomessa leipäpusseilla ei täytetä sosiaaliturvan aukkoja, Rinne sanoi

Perhe-elämästä helpompaa

Rinteen mielestä varsinkin lasten yksinäisyys on suuri ongelma.

– Pahinta on lastemme yksinäisyys, lähteä aamulla kouluun ilman isää ja äitiä. Ja palata kotiin yhä ilman isää ja äitiä, Rinne sanoi.

Rinteen mielestä lasten turvallisuutta ja hyvinvointia voidaan parantaa lomittamalla koulupäivien harrastuksia koulupäivien yhteyteen. Rinnettä huolettivat myös homekoulut. Niitä varten pitäisi laatia korvausrakentamisen ohjelma.

Trumpin synkät ajat

Rinne aloitti puheensa Suomen itsenäistymistä muistellen. Lopussa hän pääsi nykymaailmanpolitiikkaan.

– Donald Trumpin ensimmäisten päivien päätökset ovatkin ehtineet sysätä maailman pimeiden aikojen partaalle. Viheliäisimpiä ovat olleet päätökset hätää pakenevien ihmisten maahantulon kieltämisestä. Rinne sanoi.

– Eurooppalaisten johtajien on nyt syytä vakavasti muistuttaa Amerikan serkkujaan, millaisella tiellä he ovat, Rinne sanoi.

Venäjästä Rinne sanoi, että on järkevää ja hedelmällistä pitää sinne hyviä suhteita sekä EU:n kautta että kahdenvälisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?