Välttelikö Antti Rinne Krista Kiurun onnitteluhalausta? Katso video ja päätä itse

Sdp:n puoluekokouksesta tallentui videolle dramaattisen oloinen hetki.

4.2.2017 20:21

Sdp:n puoluekokouksessa nähtiin tänään lauantaina tuokio, jossa voi halutessaan lukea kahden puolueen voimahahmon välistä suurta draamaa.

Kun puheenjohtaja Antti Rinne oli valittu jatkokaudelle, hän nousi tuulettamaan voittoaan ja halasi kilpakumppaneitaan Tytti Tuppuraista ja Timo Harakkaa sekä vaimoaan Heta Ravolainen-Rinnettä.

Rinteelle olisi ollut tarjolla lisääkin halausseuraa: entinen asunto- ja viestintäministeri sekä opetus- ja viestintäministeri ja entinen Sdp:n varapuheenjohtaja, porilainen kansanedustaja Krista Kiuru yritti pariinkin otteeseen päästä uudelleen valitun puheenjohtajan syleilyyn mutta laihoin tuloksin.

Ainakin ulospäin näytti siltä, että Rinne väisti tietoisesti mutta hienovaraisesti puoluetoverinsa lähestymiset.

Kiurun aseman puolueessa on arveltu viime aikoina romahtaneen. Vaikutusvaltaisissa pesteissä aiemmin istuneella Kiurulla ei enää ole puolueen elimissä mitään luottamustehtäviä. Helsingin Sanomat arveli aiemmin tänään, että Kiuru pettyi pahanpäiväisesti, kun Satakunnan piiri ei esittänytkään häntä puoluevaltuuston puheenjohtajaksi, vaikka tiedotti luopuneensa puheenjohtajuus- ja varapuheen­johtajuusehdokkuudesta itse.

Kiurun on myös väitetty olleen aktiivisessa roolissa eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin syrjäytysoperaatiossa syksyllä, pyrkimyksenään nousta itse Lindtmanin tilalle.

IS ei tavoittanut Kiurua lauantaina alkuillasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?