Finnair: Trumpin asettama maahantulokielto on jäädytetty – yhtiö saa ottaa kieltomaiden kansalaisia Yhdysvaltain-koneisiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Finnair: Trumpin asettama maahantulokielto on jäädytetty – yhtiö saa ottaa kieltomaiden kansalaisia Yhdysvaltain-koneisiin

Finnair on saanut Yhdysvaltojen viranomaisilta vahvistuksen, että Trumpin asettama maahantulokielto on jäädytetty.

4.2.2017 17:50 | Päivitetty 4.2.2017 18:22

Yhdysvaltain viranomaiset ovat vahvistaneet, että presidentti Donald Trumpin määräämä väliaikainen maahantulokielto on jäädytetty. Rajavalvontaviranomaisten mukaan ne henkilöt, joilla on maahantuloon oikeuttava viisumi, voivat nyt tulla maahan.

Myös Finnair vahvisti illalla STT:lle saaneensa Yhdysvaltojen viranomaisilta vahvistuksen, että yhtiö voi jälleen ottaa kieltolistalla olevien maiden kansalaisia lennoilleen Yhdysvaltoihin.

Kieltomaat ovat Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syyria ja Jemen.

Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaava virasto ilmoitti, että oikeusministeriö tulee vetoamaan oikeudessa kiellon palauttamisen puolesta ”heti kun se on mahdollista”.

Tuomari James Robart jäädytti maahantulokiellon aikaisemmin tänään Suomen aikaa sen jälkeen kun Washingtonin osavaltion syyttäjänlaitoksen johtaja Bob Ferguson valitti siitä. Ferguson vetosi muun muassa siihen, että ne rikkovat maahanmuuttajien perustuslaillisia oikeuksia ja kohdistuvat erityisesti muslimeihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?