Antti Rinne valittiin Sdp:n puheenjohtajaksi 1. kierroksella, 281 ääntä!

Antti Rinne jatkaa Sdp:n puheenjohtajana. Hänet valittiin jatkamaan puolueen johdossa jo ensimmäisellä äänestyskierroksella.

4.2.2017 9:04 | Päivitetty 4.2.2017 11:35

Puoluekokouksen äänestyksessä istuva puheenjohtaja Antti Rinne sai 281 ääntä. Timo Harakka sai 159 ääntä ja Tytti Tuppurainen 55 ääntä. Rinne valittiin Sdp:n puheenjohtajaksi ensimmäisellä kierroksella.

Antti Rinne on johtanut Sdp:tä vuodesta 2014. Tuolloin hän voitti puheenjohtajaäänestyksessä Jutta Urpilaisen.

Antti Rinne painotti heti kärkeen kilpakumppaniensa erinomaisuutta.

– Nämä ihmiset teki sen, että tästä puheenjohtajavaalista tuli hyvä, Rinne huudahti.

– Hyvät toverit, suurin, tärkein pyyntö on se, että lähdetään täältä yhtenäisenä joukkona voittamaan Suomessa vaalit. Te olette upea joukko, Rinne jatkoi.

Tämän sanottuaan Rinne tarjosi mikrofonin toiseksi tulleelle Timo Harakalle.

– Antti on saanut lujan luottamuksen työlleen ja vahvan valtuutuksen. Sen takia me kaikki lähdemme yhdessä täältä (puoluekokouksesta), Harakka summasi.

Tytti Tuppurainen taas totesi puheenjohtajakisan olleen mahtava.

– Timolle upeasta kampanjasta. Lämmin kiitos sinulle Antti mahtavasta kuukaudesta. Oli hienoa olla mukana sosiaalidemokratian kuukaudessa. Se huipentui siihen, että sinä tulit valituksi. Lämmin onnittelu sinulle, Tuppurainen toivotti.

Alla olevalla videolla Antti Rinne valottaa persoonaansa. Hän vastaa IS:n Proustin lomakkeesta poimimiin kysymyksiin, joiden on ajateltu paljastavan jotain oleennaista henkilön persoonasta. Videoilta paljastuu muiden muassa milloin Rinne valehtelee ja milloin hän on onnellisimmillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?