Nettihuijari myi saman puhelimen kymmenelle ihmiselle – ilmoittautui itse poliisille: ”Tein taas saman” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nettihuijari myi saman puhelimen kymmenelle ihmiselle – ilmoittautui itse poliisille: ”Tein taas saman”

Helsingin poliisi tutkii tapausta, jossa olematonta tavaraa myynyt huijari ilmiantoi itsensä.

Kuvituskuva.

2.2.2017 12:26

Helsinkiläisnaisen omantunnon tuskat saivat tämän ilmiantamaan itsensä poliisille keskiviikkona. Poliisille lähettämässään viestissä nainen kertoi myyneensä olematonta tavaraa ihmisille internetissä.

Naisella oli aiempaa rikostaustaa nettihuijausten parissa ja hän on poliisille entuudestaan tuttu.

– Hän oli sähköpostilla lähestynyt tätä aiemman tapauksensa tutkinnanjohtajaa omantunnon tuskissaan ja kertonut, että teki taas saman, rikoskomisario Hannu Kortelainen kertoo.

Nainen oli tällä kertaa kaupitellut internetissä puhelinta, jota hän ei todellisuudessa omistanut. Kortelaisen mukaan nainen oli käynyt nappaamassa kyseisestä puhelimesta kuvan elektroniikkaliikkeessä ja sen jälkeen tehnyt myynti-ilmoituksen internettiin.

– Näissä tapauksissa usein myydään samaa esinettä useampaan otteeseen. Nyt tämä nainen oli myynyt puhelimen useammalle henkilölle niin, että he olivat laittaneet maksun hänen tililleen, Kortelainen jatkaa.

Rikoskomisarion mukaan höynäytettyjä ostajia oli kaiken kaikkiaan kymmenkunta ja naisen saama rikoshyöty tapauksesta oli yli tuhat euroa. Poliisi on määrännyt pankin jäädyttämään naisen tilin sekä sinne tulevat varat esitutkinnan ajaksi.

– En kyllä muista muita tapauksia, jossa olisi näin käynyt. Tässä on epäillyllä taustalla peliongelmaa, jota sitten rahoitti tällä huijauksella. Omantunnon tuskissaan ilmoittautui onneksi poliisille, Kortelainen toteaa.

Naista ei vielä ole kuultu tapauksen tiimoilta. Poliisi pyrkii selvittämään tapahtumien kulun naisen kanssa lähiaikoina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?