Kohu suosikkipuhujista ei vienyt luottamusta: Antti Lindtman jatkaa SDP:n eduskuntaryhmän johdossa

Julkaistu:

Politiikka
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa Antti Lindtman. Hänet valittiin ryhmän johtoon yksimielisesti. Myös muut puolueet julkistivat valintojaan avaintehtäviin.
Eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajiksi valittiin Johanna Ojala-Niemelä ja Suna Kymäläinen.

Lindtmanin asema ryhmänjohtajana on ollut keskustelun aiheena niin sanottujen Lindtmanin listojen vuoksi. Lindtman sai lokakuussa arvostelua SDP:n muilta kansanedustajilta, kun kävi ilmi, että hän oli ryhmän johtajana kirjoittanut eduskunnan kyselytunneille puhujasuosituslistoja, jotka oli toimitettu eduskunnan puhemiehille.

Puolueen puheenjohtajaehdokkaista nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne ja Timo Harakka ilmaisivat maanantaina tukensa Lindtmanille. Tytti Tuppurainen ei asettunut suoraan Lindtmanin taakse.

Myös muiden kokouksensa jo pitäneiden eduskuntaryhmien ryhmyrit pysyvät ennallaan. Kokoomuksen eduskuntaryhmän johdossa jatkaa Kalle Jokinen, keskustan ryhmän johdossa Antti Kaikkonen ja vasemmistoliiton ryhmän johdossa Aino-Kaisa Pekonen. Kristillisdemokraattien ryhmäpuheenjohtajana jatkaa Peter Östman, ja ruotsalaisen eduskuntaryhmän johtajana jatkaa Stefan Wallin. Lisäksi vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa Krista Mikkonen.

Perussuomalaiset valitsee ryhmänsä johtajan ensi viikolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt