Pahasti palaneesta kolmiosta löytyi vainaja Vantaan Martinlaaksossa

Julkaistu:

Savusukeltajat löysivät asunnosta vanhemman ihmisen, jonka ensihoitajat totesivat vainajaksi. Hän oli todennäköisesti hengittänyt erittäin myrkyllisiä savukaasuja, palomestari arvioi.
Viiden jälkeen naapurit ilmoittivat tulipalosta hätäkeskukseen, kun kolmikerroksisen talon rappuun alkoi levitä mustaa savua Kukinkujalla Vantaan Martinlaaksossa.

– Huoneistosta tuli voimakasta savunmuodostusta ja sammutustöiden yhteydessä löytyi vainaja. Poliisi tutkii, onko kyseessä asunnon omistaja, kertoo päivystävä palomestari Raimo Laakso Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Vainaja on palomestarin mukaan vanhempi ihminen ja hyvin todennäköisesti asunnon omistaja. Kolmen huoneen ja keittiön asunto talon toisessa kerroksessa tuhoutui tulipalossa täysin. Palomestarin mukaan tällä hetkellä epäillään, että tulipalo on lähtöisin asunnon makuuhuoneesta.

– Palo oli niin voimakas, että tutkijat eivät voi mennä sinne, vaan vasta huomenna aamupäivällä se selviää, Laakso sanoo.

Kun palomiehet saapuivat kohteeseen, talon muut asukkaat olivat omatoimisesti lähteneet asunnoistaan. Kerrostalon muut huoneistot kärsivät savuvahinkoja, mutta niitä on nyt tuuletettu ja asukkaat pääsevät vielä yöksi takaisin koteihinsa.

Palomiehet saivat sammutettua tulipalon noin kymmenessä minuutissa. Raivaus- ja tuuletustöissä meni kuitenkin yhteensä lähes tunti.

– Nyt tutkinnallisista syistä ei raivata liikaa, jotta tutkijat pääsevät tutkimaan, kun ilmapiiri tuosta vähän tokenee. Siellä on pitoisuuksia niin paljon, ettei siellä voi ilman laitteita olla.