Yle: Puolustusvoimat laittoi Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun – muutoksia myös varusmiespalvelukseen

Puolustusvoimat on alkanut kohdella Suomi–Venäjä-kaksoiskansalaisuuden omaavia henkilöitä eri tavoin kuin aiemmin, kertoo Yle.

Puolustusvoimat on alkanut toimia entistä varovaisemmin Suomi-Venäjä-kaksoiskansalaisten kanssa, kertoo Yle.

31.1.2017 12:42

Valtiovarainministeriö valmistelee parhaillaan kaksoiskansalaisuuskysymykseen liittyvää lakiuudistusta, mutta Ylen mukaan puolustusvoimat ei ole jäänyt odottamaan uudistuksen valmistumista. Puolustusvoimat on ottanut käyttöön omat säännöt ja toimintatavat Suomi-Venäjä-kaksoiskansalaisia kohtaan.

Uusiin toimintatapoihin kuuluu esimerkiksi se, että kaikille Puolustusvoimiin töihin pyrkiville tehdään turvallisuusselvitys. Jos turvallisuusselvityksessä on käynyt ilmi, että työnhakijalla on Suomi–Venäjä-kaksoiskansalaisuus, häntä ei ole otettu töihin Puolustusvoimiin.

Ylen saamien tietojen mukaan Puolustusvoimissa on alettu myös rajoittaa varusmiespalvelukseen tulevien Suomi–Venäjä-kaksoiskansalaisten toimintaa.

Suomi–Venäjä-kaksoiskansalaisia ei enää kouluteta sellaisiin tehtäviin, joissa heillä on mahdollisuus päästä käsiksi turvallisuuden kannalta merkittävään tietoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?