Kotimaa

Psykiatri Claes Andersson IS:lle: Donald Trump käyttäytyy kuin narsistinen psykopaatti

Julkaistu:

Psykiatri Claes Anderssonin mukaan Donald Trump ei välitä toimintansa seurauksista.
Psykiatri Claes Andersson kertoi Ylen Radio Vegan eli Yleisradion ruotsinkielinen radiokanavan De äldres råd -ohjelmassa maanantaina, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kärsii persoonallisuushäiriöistä.

Andersson kertoo uskovansa, että Trump käyttäytyy kuin narsistinen psykopaatti.

Ilta-Sanomat kysyi maanantai-iltana Anderssonilta, onko hän todella tätä mieltä.

– Kyllä olen tätä mieltä, että Donald Trump käyttäytyy narsistisesti eikä hän välitä toimintansa seurauksista, Andersson kertoi myöhään maanantai-iltana puhelimessa Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Narsistiselle persoonallisuudelle on Terveyskirjasto Duodecimin mukaan ominaista erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys. Henkilö kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun, on kateellinen tai ylimielinen sekä voi käyttää muita häikäilemättä hyväkseen. Psykopaatin käytökselle on puolestaan ominaista välinpitämättömyys toisten oikeuksista ja kyvyttömyys tai haluttomuus huomioida toisia ihmisiä.

Psykiatri ja vasemmistolainen poliitikko

Claes Andersson on kirjailija, entinen kansanedustaja ja ministeri. Hän teki pitkän uran psykiatrina.

Politiikassa hänet muistetaan entisenä Suomen Kansan Demokraattisen Liiton eli SKDL:n kansanedustajana ja myöhemmin Vasemmistoliiton puheenjohtajana sekä Paavo Lipposen (sd) ensimmäisen hallituksen kulttuuriministerinä.

Alla kooste Trumpin aikaansaamista muutoksista: