Suljetussa Facebook-ryhmässä rankkaa tekstiä suomalaispoliitikoista ja turvapaikanhakijoista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suljetussa Facebook-ryhmässä rankkaa tekstiä suomalaispoliitikoista ja turvapaikanhakijoista

Facebookin suljetussa Mitä Vittua -ryhmässä haaveillaan säännöllisesti muun muassa poliittisesta väkivallasta, selviää STT:n selvityksestä.

30.1.2017 3:12

Mitä Vittua -ryhmässä on toivottu liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) tappamista ja fantasioitu presidentti Tarja Halosen väkivaltaisesta kuolemasta.

Ryhmässä toistuvat toiveet pakolaisten kuolemista. Ryhmän kommenttiketjuissa puhutaan muun muassa pedofiiliprofeetasta ja toivotaan kadulle jäätyvien turvapaikanhakijoiden polttamista polttolaitoksissa sekä keskitysleirin luomista.

MV-lehden päätoimittajaksi itseään kutsuva Ilja Janitskin kertoo kiinnitetyssä kirjoituksessa vastaavansa Mitä Vittua -ryhmästä nimellään.

MV-lehteen kytkeytyvien rikosepäilyjen vuoksi Janitskinista on annettu eurooppalainen pidätysmääräys. Häntä epäillään muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, laittomista uhkauksista ja tekijänoikeusrikoksista.

Mitä Vittua -ryhmästä löytyi STT:n selvityksessä ainakin 31 perussuomalaisten sivuillaan ilmoittamaa kunnallisvaaliehdokasta.

Ryhmään kuuluminen ei tarkoita, että sinne olisi välttämättä liittynyt itse. Jos suljettuun ryhmään liitetään joku, hänen ei tarvitse hyväksyä erikseen kuulumista ryhmään.

Ryhmästä löytynyt kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) ei vastannut STT:n kommenttipyyntöön. Myös perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo jätti vastaamatta soittopyyntöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?