Kotimaa

Osmo Soininvaaralta räväkkä kommentti Halla-ahosta: ”Demarit ostavat shampanjaa”

Julkaistu:

Haluaisin nähdä, kun Jussi Halla-aho menee puhumaan Voikkaan paperitehtaalle, Osmo Soininvaara kommentoi IS:lle mahdollista puheenjohtajavaihdosta.
Entinen vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara ottaa Twitter-viestissä kantaa perussuomalaisten puheenjohtajapeliin. Perussuomalaiset pitävät kesäkuussa puoluekokouksen, jossa puolue valitsee puheenjohtaja seuraavalle kaudelle. Puheenjohtajan paikka kiinnostaa europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa (ps).

– Jos Halla-ahosta tulee puolueen pj, demarien puoluetoimistoon ostetaan niin paljon shampanjaa, että porukka on kaksi viikkoa tillin tallin, Soininvaara tviittaa.

Soininvaara kertoo IS:lle, että hänen ennustuksensa liittyy siihen, että perussuomalaisten kannattajakunta koostuu kahdenlaisesta joukosta.

– On aika äärijoukkoja, joita Euroopassa kutsuttaisiin äärioikeistoksi. Sitten on pettyneitä demareita eli pettyneitä paperityöläisiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pettyneitä paperityöläisiä on Soininvaaran mukaan jo aika lailla palannut demareihin. Demareiden kannatus on noussut ja perussuomalaisten laskenut.

– Kaikki eivät ole vielä palanneet demareihin, mutta sitten he kyllä palaavat (jos puheenjohtajaksi tulee Halla-aho).

Jussi Halla-ahon olemus ja ajatukset eivät paperityöläistä niin puhuttelu.

– Haluaisin nähdä, kun Halla-aho menee Voikkaan paperitehtaalle puhumaan.

Pettyneiden demareiden siirtyminen perussuomalaisiin on näkynyt demarien puheenjohtajapelissä.

– Sen takia demarit valitsivat Antti Rinteen puheenjohtajaksi. He yrittävät saada (Matti) Putkosen porukat takaisin demareihin. Samalla he tosin menettivät kaikki naisäänestäjät.

– Mutta eihän Rinne pysty paperitehtaita avaamaan.

Halla-ahon mahdollinen valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi aiheuttaisi Soininvaaran mukaan valtakuntaan domino-efektin.

– Hallitus kaatuu, ei Halla-aho muuta saa hallituksessa aikaan. Ja jos hallitus kaatuu, kaatuu sote ja niin edelleen.

Soininvaara ei kuitenkaan usko, että perussuomalaiset valitsevat Halla-ahon puheenjohtajaksi. Pieni ongelma on hänen mielestään vain se, että perussuomalaisten puoluekokouksessa äänioikeus on kaikille, jotka tulevat paikalle. Vaalijärjestelmä voi tuottaa yllätyksiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt