Osmo Soininvaaralta räväkkä kommentti Halla-ahosta: ”Demarit ostavat shampanjaa”

Haluaisin nähdä, kun Jussi Halla-aho menee puhumaan Voikkaan paperitehtaalle, Osmo Soininvaara kommentoi IS:lle mahdollista puheenjohtajavaihdosta.

Osmo Soininvaara otti sosiaalisessa mediassa kantaa Jussi Halla-ahon mahdolliseen lähtöön perussuomalaisten puheenjohtajapeliin.

26.1.2017 16:59

Entinen vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara ottaa Twitter-viestissä kantaa perussuomalaisten puheenjohtajapeliin. Perussuomalaiset pitävät kesäkuussa puoluekokouksen, jossa puolue valitsee puheenjohtaja seuraavalle kaudelle. Puheenjohtajan paikka kiinnostaa europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa (ps).

– Jos Halla-ahosta tulee puolueen pj, demarien puoluetoimistoon ostetaan niin paljon shampanjaa, että porukka on kaksi viikkoa tillin tallin, Soininvaara tviittaa.

Soininvaara kertoo IS:lle, että hänen ennustuksensa liittyy siihen, että perussuomalaisten kannattajakunta koostuu kahdenlaisesta joukosta.

– On aika äärijoukkoja, joita Euroopassa kutsuttaisiin äärioikeistoksi. Sitten on pettyneitä demareita eli pettyneitä paperityöläisiä.

Pettyneitä paperityöläisiä on Soininvaaran mukaan jo aika lailla palannut demareihin. Demareiden kannatus on noussut ja perussuomalaisten laskenut.

– Kaikki eivät ole vielä palanneet demareihin, mutta sitten he kyllä palaavat (jos puheenjohtajaksi tulee Halla-aho).

Jussi Halla-ahon olemus ja ajatukset eivät paperityöläistä niin puhuttelu.

– Haluaisin nähdä, kun Halla-aho menee Voikkaan paperitehtaalle puhumaan.

Pettyneiden demareiden siirtyminen perussuomalaisiin on näkynyt demarien puheenjohtajapelissä.

– Sen takia demarit valitsivat Antti Rinteen puheenjohtajaksi. He yrittävät saada (Matti) Putkosen porukat takaisin demareihin. Samalla he tosin menettivät kaikki naisäänestäjät.

– Mutta eihän Rinne pysty paperitehtaita avaamaan.

Halla-ahon mahdollinen valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi aiheuttaisi Soininvaaran mukaan valtakuntaan domino-efektin.

– Hallitus kaatuu, ei Halla-aho muuta saa hallituksessa aikaan. Ja jos hallitus kaatuu, kaatuu sote ja niin edelleen.

Soininvaara ei kuitenkaan usko, että perussuomalaiset valitsevat Halla-ahon puheenjohtajaksi. Pieni ongelma on hänen mielestään vain se, että perussuomalaisten puoluekokouksessa äänioikeus on kaikille, jotka tulevat paikalle. Vaalijärjestelmä voi tuottaa yllätyksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?