Röyhkeät viestit julki – näin valemajuri yritti naruttaa Tuulaa, 74, Facebookissa: ”Rakkautta jakaa erityinen nainen...”

Netin auervaaroja jahtaava Tuula Visa paljastaa viestienvaihdon huijarin kanssa.

25.1.2017 9:28

Ilta-Sanomat kertoi maanantaina helsinkiläisestä Tuula Visasta, 74, joka käyttää kaiken vapaa-aikansa netin auervaarojen jahtaamiseen.

Ilta-Sanomien artikkelin jälkeen Visa sai yhden päivän aikana yli sata viestiä tuntemattomilta ihmisiltä. Moni yhteyttä ottaneista on joutunut itse huijauksen uhriksi. Toiset ovat olleet huolissaan ystävistään, joiden he epäilevät joutuneen auervaarojen ansaan.

– Olen saanut pelkästään positiivista palautetta. Kaikki kirjoittavat, että olen rohkea nainen, kun tulen omilla kasvoillani puhumaan tästä asiasta.

”Samoja viestejä sadoille naisille”

Nykyään Visa käräyttää epäilyttäviltä näyttäviä profiileja Facebookissa ja tarjoaa tukeaan huijauksen uhreille. Vielä viime kesään saakka hän kirjoitteli huijareiksi tietämiensä henkilöiden kanssa heitä hämätäkseen. Hän laskee olleensa kirjeenvaihdossa yli 300 miehen kanssa.

– Yksikään heistä ei ole ollut netissä omalla nimellään ja kasvoillaan, Visa sanoo.

 Rakastan elämää, rakastan perhettäni ja vielä rakkautta jakaa erityinen nainen. Elämä voi olla yksinäinen ilman joku... -Valemajurin viesti

Kosmetologin koulutuksen todellisuudessa hankkinut Visa on joskus väittänyt huijareille olevansa lääkäri. Silloin rahanpyyntö on tullut entistä nopeammin. Toisinaan hän on esiintynyt ihan omana itsenään.

Ilta-Sanomat tutustui Visan huijareiden kanssa käymiin keskusteluihin. Kirjeenvaihto sujuu myös suomeksi, sillä ulkomaalaiset auervaarat käyttävät netin käännösohjelmia.

– Se täytyy muistaa, että nämä huijarit lähettävät samoja viestejä sadoille naisille. Eiväthän he jaksa joka kerta uudelleen tällaisia rakkaudentäytteisiä liirumlaarumeita keksiä.

Tuula Visa jahtaa netin auervaaroja harrastuksekseen. Hän sanoo, että alkoi kirjoitella huijareiden kanssa, jotta saisi todistusaineistoa siitä, että nämä pyytävät rahaa.

Poliisi on aiemmin kertonut, että suomalaiset lähettävät huijareille vuosittain miljoonia euroja rahaa. Visa sanoo, että hän alkoi kirjoitella huijareiden kanssa, jotta saisi todistusaineistoa siitä, että nämä pyytävät rahaa.

– Jokaikinen heistä on pyytänyt rahaa, Visa sanoo.

”Amerikkalainen kenraalimajuri rauhanturvatehtävissä”

Elokuussa 2015 Visa kirjoitteli Burton Field -nimellä esiintyneen miehen kanssa. Fieldillä on Facebook-profiilinsa taustakuvana Yhdysvaltain lippu. Profiilikuvassaan hän esiintyy mikrofoni kädessä ja musta puku päällä.

Mies väitti olevansa amerikkalainen kenraalimajuri rauhanturvatehtävissä Syyriassa. Hän kirjoitti, että hänen poikansa käy yksityiskoulua Ghanassa.

 Voi Rakastan kun minun nainen matkustaa paljon, luulen ihastunut sinuun minun nainen. -Valemajurin viesti

Kun poika joutui yllättäen pyöräilyonnettomuuden jälkeen sairaalaan, auervaara sai tekosyyn pyytää rahaa. Kirjeenvaihdosta paljastuu, miten huijari jäi kiinni siitä, että kirjoittelee samanaikaisesti useamman eri naisen kanssa.

Ilta-Sanomat julkaisee osan Visan ja Burton Fieldin välisestä kirjeenvaihdosta. Fieldin käyttämä suomen kieli on kömpelöä, koska se on ilmeisesti käännetty verkon ilmaiskäännösohjelmalla.

Näin keskustelu eteni Tuulan ja Burtonin välillä Facebookissa

Burton Field: ”Nimeni on Yleiset Burton Field ja olen tällä hetkellä Syyriassa rauhaturvaoperaatioon ja sinä?... Ja muuten olen alkaen United State of America ja valtuuttama YK ja otan ottaa lomani kuluessa kuukauden ajan. Olen leski mutta minulla on poika hänen 15-vuotias...edesmennyt vaimoni katoa kuusi vuotta sitten, koska hän on munuaisongelmia.

Tuula Visa: ”Minä kyllä nyt alan pelätä puolestasi...minua hymyilyttää kun käytät sanaa rakas, sanot niin tuntemattomalle naiselle...

 Ok kultaseni mutta entä poikani auttaa minua lähettämään hänelle rahat huomenna Okei Via moneygrams okei. -Valemajurin viesti

Field: Olen hauska henkilö ja ystävystyä helposti. Rakastan elämää, rakastan perhettäni ja vielä rakkautta jakaa erityinen nainen. Elämä voi olla yksinäinen ilman joku...

Visa: Kaipaatko nuoruuttasi takaisin? Minä en...

Field: En todellakaan kaipaamaan nuoruuteni koska olin aina kiire työtäni ja minulla ei ole ystäviä. Olen aina ollut yksinäinen mies, koska menetin vanhempani kun olin hyvin nuori

Field: Hunaja mitä teet nyt?...

Visa: Olen verkossa sinun kanssasi. Ajattelin lähteä kauppaan tekemään ruokaostoksia. Kerro minulle, missä maassa olet syntynyt, kun olet noin komea mies?

Field: Oma Angel Synnyin CA, Costa Mesa valtion

Visa: Nyt minä en tiedä, missä päin maailmaa se on.

 Kun herään aamulla, ajattelen sinua. Kun menen nukkumaan yöllä, ajattelen sinua. -Valemajurin viesti

Field: Rakas voit antaa minulle offline viesti minun täytyy tavata kokouksen okei...Tulen takaisin kunnossa rakastan sinua ottaa suukkoja ja halauksia sinulle suoraan sydämestäni sinulle.

Visa: Olen matkustellut paljon, olen käynyt kaikilla mantereilla paitsi Australiassa. Olin helmikuussa vuosi sitten Yhdysvalloissa. Haluatko nähdä jokusen matkakuvan?

Field: Voi Rakastan kun minun nainen matkustaa paljon, luulen ihastunut sinuun minun nainen. Voit lähettää kuvia olisi kiva

Field: Kun herään aamulla, ajattelen sinua. Kun menen nukkumaan yöllä, ajattelen sinua. Ja kaikille niille tuntia siltä väliltä, ajattelen meitä.

Field: Kun katson kuvaasi näen nainen unelmieni

Visa: Sinä puhut niin kauniisti minulle, menen hämilleni.

Field: Se kaikki johtuu rakkauden tunnen sinua

Field: Aion olla kanssasi ikuisesti. Teet minut niin onnellinen ja olen valmis käyttämään loppuelämäni kanssasi

Visa: Haluan sinut...Mutta kuten tiedät, tämä verkkomaailma on petollista, mutta sinuun jostain kumman syystä luotan täysin.

Field: Hunaja haluatteko tulla Suomessa?

Visa: Kysytkö haluanko asua Suomessa?

Field: Ei Tarkoitan haluat minun tulla yli teille Suomessa???

Visa: Okei, haluan mutta jännittäisi todella paljon...

Field: Kaipaan sinua niin paljon liian rakas. Sanoin poikani kaiken sinusta ja hän oli hyvin onnellinen ja hän haluaa tavata sinut

Visa: Kerroit pojallesi minusta?

Field: Poikani rakastaa sinua, koska olen kertonut hänelle, että olet nainen haluan naimisiin. Hänen iloinen meistä.

Visa: Kulta et tiedä kuinka voimakastahtoinen on suomalainen nainen, vaikka olet sotilas, et taida tietää mikä sinua odottaisi minun kanssani.

Field: Poikani on huonossa kunnossa. Hän tarvitsee apuamme vanhempana.

Visa: Minä olen todella surullinen täällä kaukana, kyyneleisin silmin...

Field: Voin näyttää ja selittää teille, mitä rakkaus on niin monella tavalla

Visa: Miten sen teet?

Field: Tarkoitatko miten lähettää rahaa poika ???

Visa: En puhu pojastasi, vaan miten todistat minulle rakkautesi.

Field: Voisin etsiä koko elämäni läpikotaisin ja koskaan löytää toinen sinua.

Visa: Sopiiko kullanmuru, että menen nukkumaan, olen tosi väsynyt, minulla on kuumeinen olo ja kurkku kipeä...

Field: Ok kultaseni mutta entä poikani auttaa minua lähettämään hänelle rahat huomenna Okei Via moneygrams okei. Annan sinulle osoitteen nyt kunnossa...

Visa: En lähetä mitään rahaa, jos se on vaatimus minun rakkaudesta sinulle, sitten menetät minut, päätös on sinun, minä en niin halua.

Field: Älä vertaa rakkauteni rahaa aiot lähettää pelastaa poikani elämä. Pidä kiinni luulet vain rakastaa jotakuta rahan takia? luulet jotain, joka tekee joku rakastaa sinua?

Visa: Toivo minulle, että huomisen päivän aikana kuume laskee, nyt se on jo 39,2 astetta. Kuume nousee aina iltaa kohti.

Field: Hunaja tiedän sinun täytyy pitää hyvää huolta itsestäsi, mutta mitä jos poikani kuolee? Jos hän kuolee sitten minä taidan vain ottaa elämäni.

Field: Hän on todella tuskissaan Ritva olet myös äiti miten sinusta tuntuu, kun ainoa poika on kuolemassa

Visa: Kuka on Ritva...

Field: Se tarkoittaa ”help” afrikkalainen kieli

Visa: Minusta tuntuu, että yrität huijata minua rakkauden varjolla...

Field: En usko sanot kaikki tämä minulle

Field: Olen niin paljon tuskaa juuri nyt ja jos ainoa poikani sattuu kuolemaan, niin minä seuraan häntä, koska hänen ainoa perhe, mitä minulla on jäljellä. Se on häpeä ja surua nähdä poikani kuolee, kun olen elossa...

Field: ...Olet ainoa toivoni kun puhumme nyt ellei poikani kuolee ja minulla ei ole varaa katsoa poikani kuolee ja olen vielä elossa haluan vain tappaa itseni. Sekä vannon tämä todella satuttaa, minua lääkäri Länsi-Afrikassa ja Lupaan olla teidän osasto ikuisesti annan sinua rakastan aina...

Field: Ajattele sitä haluan meidän olevan yksi perhe kunnossa. Jos on rakkautta meillä on kaikki haluamamme elämässä...

Field: Päätät olla puhua minua uudelleen, koska pyysin lähettää rahaa poikani. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, et koskaan välittänyt minusta tai rakkaudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?