Bernerin selvityksestä maksettiin konsulteille yli 331 000 euroa – lista palkkionsaajista

Liikenne- ja viestintäministeriö maksoi satojatuhansia euroja konsulteille uuden liikenneverkkoyhtiön suunnittelusta.

25.1.2017 7:13 | Päivitetty 25.1.2017 9:22

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) veti myöhään maanantaina illalla pois kovan arvostelun kohteeksi joutuneen esityksensä liikenneverkkoyhtiöstä. Hankkeessa autovero olisi poistettu ja liikenneverkko olisi yhtiöitetty.

Liikenne- ja viestintäministeriö ehti kuitenkin tilata suunnitteilla olleeseen uuteen yhtiöön liittyviä konsulttiselvityksiä ja lisäksi ministeriö pyysi lausunnon kolmelta professorilta hankkeesta perustuslain näkökulmasta.

Kaiken kaikkiaan kuluja ehti syntyä 331 497,50 euroa. Asia selviää ministeriön Ilta-Sanomille toimittamasta kustannusten yhteenvedosta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti.

Lisäksi lukuisat ihmiset ministeriössä ovat työskennelleet hankkeen kimpussa ja heille on maksettu tuolta ajalta palkkaa. Summasta kolme professoria – Olli Mäenpää, Tuomas Ojanen ja Kaarlo Tuori – saivat yhteensä noin 40 000 euroa.

Loput rahat menivät kaikkiaan kymmenelle konsulttiyhtiölle. Ne ovat antaneet lausuntoja esimerkiksi siitä, miten liikenneverkkoja hallinnoidaan eräissä muissa Euroopan maissa ja siitä, miten liikenneverkkoyhtiön toiminta vaikuttaa tietyissä verokysymyksissä.

Lue lisää päivän painetusta lehdestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?