Dramaattiset kuvat: Myrskypuuska romahdutti rakenteilla olleen, yli 100-neliöisen talon maan tasalle Kuopiossa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Dramaattiset kuvat: Myrskypuuska romahdutti rakenteilla olleen, yli 100-neliöisen talon maan tasalle Kuopiossa

Julkaistu: 19.1.2017 21:56

Raju puuskatuuli romahdutti omakotitalon Kuopiossa.

Pelastuslaitos sai kello kuuden aikaan torstai-iltana hälytyksen rakenteilla olevan omakotitalon työmaalle Ahvenkadulla Kuopiossa. Suurehko, yli 100-neliöinen rakennus oli romahtanut maan tasalle kovan tuulen voimasta.

– Se oli mennyt kuin korttitalo kasaan. Tuuli oli päässyt avoimista kohdista sisään ja saanut väännettyä perustuksiltaan koko rakennuksen, palomestari Arto Lappi kertoo.

Rakennuksella ei ollut ketään tapahtumahetkellä, eikä pelastuslaitoksella ollut työmaalla muuta tehtävää kuin lisävahinkojen estäminen. Rakennukselta katkaistiin sähköt ja pelastuslaitos tarkisti, ettei alueella ollut henkilöitä.

– Näköjään pystyy tuollaistakin tuhoa tuuli tekemään. Talossa oli ihan tiilikatto ja seinät paikallaan. Ikkunoita ja ovia siinä ei vielä ollut ja sitä kautta tuuli on varmaan päässyt pussittamaan sisälle, palomestari kuvailee.

Kova puuskittainen tuuli on aiheuttanut pelastuslaitokselle monia pienempiäkin tehtäviä päivän aikana. Palomestarin mukaan suurin osa keikoista on ollut pieniä vahingontorjuntaan liittyviä tehtäviä.

– Siinä on kyllä talon kaikki rakenteet varmaan mennyt aika piloille. Harmittaa tietysti sen rakentajan puolesta, että iso vahinkohan tässä on päässyt käymään, palomestari toteaa.

Voimakkaat tuulet ovat jättäneet tuhannet kotitaloudet ilman sähköä Itä- ja Keski-Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?