Kuvat: Nuolella ammuttu joutsen toipui ja pääsi takaisin kumppaninsa luo - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuvat: Nuolella ammuttu joutsen toipui ja pääsi takaisin kumppaninsa luo

Jälleen yhdessä.

Jälleen yhdessä.

Julkaistu: 16.1.2017 14:52, Päivitetty 16.1.2017 15:14

Heinolan Lintutarhalla loppiaisesta asti hoidossa ollut kyhmyjoutsen on vapautettu takaisin kumppaninsa luo.

Nuolen lävistämä kyhmyjoutsen toipui vammoistaan Heinolan lintutarhalla. Tänään se pääsi takaisin Asikkalan talvehtimispaikalle, jossa sitä odotti oma elämänkumppani.

– Saatiin joutsen vesille kaverinsa luokse, Heinolan lintutarhan hoitaja Olli Vuori iloitsee.

Joutsen oli syönyt 10 päivän antibioottikuurin ja voi hyvin. Se oli pirteä eikä siinä näkynyt enää vammoja.

Aktiiviset lintumiehet Rauno Kosonen ja Eero Heinonen tiesivät kertoa, missä joutsenen puoliso on. Se oli siirtynyt Asikkalan talvehtimispaikalle Lahden Polttimon sulasta.

– Me ollaan koko ajan tiedetty, missä se on. Se on sen vakipaikka, ja siellä on parempi talvehtia, kun riittää ruokaa eikä ole pelkoa ilkivallasta, Vuori selittää.

Vuori kertoo Facebookissa, kuinka lintutarhan väki kantoi toipilaan laatikossa vedenrajaan ja sieltä pienen arastelun jälkeen se tepasteli veteen, jossa elämänkumppani odotti.

Täältä tullaan.

Täältä tullaan.

”Suuret valkoiset linnut lähestyivät toisiaan ja muodostivat pitkillä kauloillaan sydämen ja päästivät matalia kurnutuksia ilmoille. Niiden liitto oli kestänyt tämänkin koettelemuksen ja nyt ne uivat yhdessä kohti uutta kevättä.”

– Vaikka työkseen näitä tekee, tämä on koskettavimpia tarinoita, kun toista on ammuttu. Tässä oli suuri joukko ihmisiä auttamassa. Välillä onnistutaan ja nyt onnistuttiin. Nämä ovat hienoja hetkiä, Vuori iloitsee.