Veljeni Sebastian – vähänkö oot provo!

Julkaistu:

Stay true. Niin sen paidassa lukee.
Mitenkähän se itse kääntää sen? Pysy totena? Pysy totuudellisena? Pysy tosi?

Niitä kaikkia se varmasti uskoo edustavansa, ei se muuten olisi pukenut käräjäoikeuteen ylleen hämmentävän avokaulaista T-paitaa, jossa lukee Stay true, ellei se ole sen ainoa paita, ja se olisi sanomattoman surullista.

Kun on surullista muutenkin. Nyt se, Tynkkysen Sebastian, perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja, nyt se sanoo itku kurkussa, että ”minua loukkaa”, Sebu, Sebbe, Sebukka, jonon päähän, täällä on ruuhkaa.

Jännä kokeiluhan tämä kaikkien sananvapaus oli, ja nyt sen voisi lopettaa. Kaikki loukkaantuivat, mennään kotiin, viimeinen sulkee lähtiessään sosiaalisen median.

Kivaa siellä oli alussa, kun sai olla samanmielisten kanssa samaa mieltä omista mielipiteistään. Ja sai leikkiä, millainen oman pään ulkopuolinen maailma on, varmaan hyvä, täynnä arvokkaita ihmisiä, niitä maan hiljaisia, marginaaliin vaiettuja, joita kuitenkin oli onnistanut, kun muut puhuivat heidän nimissään.

Mutta sitten hiljaiset alkoivat ääntelehtiä, puhua omalla äänellään. Eikä se ääni ollut kaunis, arvokas, se oli raivoa, se oli huutoa, se oli kohtuuttomuutta, eivät odottaneet kiltisti vuoroaan, tulivat tänne ja sottasivat kuvan suomalaisuudesta.

Ja jos se ei ollut raivoa, se oli Tynkkysen Sebastianin kaltaisia pikku veijareita, eksyksissä modernissa maailmassa, eivät koskaan tienneet, missä olivat, BB-talossa, Irakissa, homobileissä, sisällissodassa, tv-studiossa, yhteiskunnassa, kun ne istuivat kotonaan miettimässä, minkä vähemmistön päälle tänään kipuaisin, että minut nähtäisiin.

Ja lopulta kaikki huusivat, itkivät, saivat tappouhkauksia, ketä sattuu eniten, mua sattuu, ei kun mua.

Otetaan töpseli pois seinästä, mennään kotiin.

 

Jännä kokeiluhan tämä kaikkien sananvapaus oli.

On Sebastian yrittänyt, yrittänyt tosi paljon.

Kontannut vaipoissa ruoskittavana pitkin Suurkirkon portaita sanoakseen jotain ruotsin kielestä, koska silloin, kun sanotaan jotain ruotsin kielestä, kontataan aina vaipoissa ruoskittavana pitkin Suurkirkon portaita.

Lukenut Koraania oikeussalin edessä, Sebu Sebbe Sebukka, vähänkö oot provo!

Istunut Sauli Koskisen kanssa metsässä päiviä ilman kännykkää voidakseen olla Nelosen Julkkisselviytyjissä totaalisen Sebastianina.

Aloittanut sodan sukupuolineutraalia yhteiskuntaa vastaan, sodan, eikä minkä tahansa sodan, vaan sodan, jota käydään lippalakeilla, veteraanit kalpeni just.

Kirjoittanut Islamista samaa lausetta kymmeniä liuskoja.

Ja nyt, nyt se pidättelee kyyneleitään ja sanoo, että sitä loukkaa, Sebu Sebbe Sebukka, käräjäoikeudessa sä sitten huomasit olevas tän maan loukatuin ja vainotuin, ei se ihan noin mee, pysy tosi ja ota se töpseli seinästä.

Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt