Alatalo muistelee Aamulehdessä kosteaa illanviettoa Juicen ja Sauli Niinistön kanssa: Niinistö vänkäsi portieerin kanssa, kaikki heitettiin pihalle

Muusikko ja kansanedustaja Mikko Alatalo muistelee Aamulehdessä Tampereella vietettyä kosteaa iltaa.

Harri Rinne (vas.) ja Mikko Alatalo (oik.) esittelemässä vanhan ystävänsä Juice Leskisen elämästä kertovaa teosta Risainen elämä. Rinne, Alatalo ja Leskinen viettivät Aalatalon Aamulehdelle antaman haastattelun mukaan kostean illan Tampereella 1970-luvun alkupuolella.

Keskustan kansanedustaja ja pitkän linjan muusikko Mikko Alatalo kertoo Aamulehden haastattelussa illanvietostaan vanhan bänditoverinsa Harri Rinteen, Juice Leskisen ja nykyisen tasavallan presidentin Sauli Niinistön kanssa.

Alatalon mukaan Rinne otti häneen ja Juiceen yhteyttä kerran 1970-luvun alkupuolella ja pyysi heitä asunnolleen soittelemaan ja viettämään iltaa. Rinteen koulutoveri Turun yliopistosta oli tulossa mukaan illanviettoon. Opiskelutoveri oli lakia lukenut Sauli Niinistö.

– Hyvin skarppi nuori mies tämä Harrin kaveri oli. Hän oli siis Sauli Niinistö. Menimme sinne, soittelimme ja vietimme värikkään illan, nautimme aika paljon alkoholijuomia, Alatalo kertoo Aamulehdelle.

Ryhmä päätti Alatalon mukaan lähteä jatkamaan matkaa Tillikkaan, joka oli yksi heidän kantakapakoistaan. Ryhmän jäsenten tuhdin humalatilan vuoksi heitä ei aluksi meinattu päästää sisälle.

– Sitten Juice sai puhuttua meidät oven sisäpuolelle, koska portieeri tunsi hänet. Mutta kuinka ollakaan, juridiikan opiskelija Niinistö alkoi vänkäämään portieerin kanssa siitä, että tämä on diskriminointi, ei ole oikeudenmukaista, ettei meitä muka olisi päästetty sisään. Portieeri suuttui niin, että meidät heitettiin kaikki pihalle, Alatalo muistelee Aamulehdelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?