Sinkkunainen kirjoittaa HS:ssa: Miesten ihmissuhdetaidot kaipaavat kehittämistä

Helsingin sanomien mielipidepalstalla on nyt useampana päivä puitu sinkkumiesten ihmissuhdetaitoja ja deittailun haastavuutta.

Sinkkunaisten mukaan on yleistä, että miehet pakenevat ensimmäisten treffien jälkeen.

14.1.2017 10:09

HS:n mielipidekirjoituksessa kerrottiin eilen naisesta, joka on etsinyt 20 vuotta seuraa deitti-ilmoitusten avulla ilman onnea. Kirjoittaja pohti tekstissä sitä, kuinka nykypäivänä yhä useammat pakenevat paikalta ensimmäisten treffien jälkeen.

Vauhdikkaassa nykymaailmassa deittailu on tehty entistä helpommaksi erilaisten sovellusten avulla. Silti sen oikean löytäminen on monien mukaan tänä päivänä entistä vaikeampaa. Tuoreen mielipidekirjoituksen mukaan heikot sosiaaliset taidot ja tunteilla pelaaminen eivät ole vain vanhempien sinkkujen ongelma.

Nyt 21-vuotias nainen kirjoittaa, ettei ole lainkaan yllättynyt vanhempien sinkkumiesten käytöksestä. Myös nuoremmilla sinkuilla tunteilla pelaaminen on hänen mukaansa yleisempää, kuin toisen tunteiden ajatteleminen.

– Ghostaaminen ja penkittäminen ovat arkipäivää. Molemmat termit tarkoittavat deittimaailmassa tökeröimpiä käytöstapoja, nainen kertaa kokemuksiaan.

Ghostaaja, joka käyttäytyy kuin aave, jättää vastaamatta viesteihin ja katoaa jättäen jälkeensä vai kysymyksen miksi. Penkittämisellä hän taas tarkoittaa varasijalle jättämistä. Hän kertoo selvinneensä tästä kohtelusta hyvin, mutta sanoo sen myös aina se sattuvan.

Molemmilla sukupuolilla olisi opittavaa

Kirjoittaja myös huomauttaa, että kun aiemmassa kirjoituksessa kummasteltiin vanhempien miesten tapoja, niin samat ongelmat pätevät myös 20- ja 30-vuotiaisiin sinkkumiehiin. Hän on samaa mieltä 20 vuotta seuraa hakeneen naisen kanssa siitä, että miesten tulisi kehittää ihmissuhdetaitojaan.

– Kirjoitus vahvisti teoriaani siitä, etteivät vanhemmat sinkkumiehet ole deittaillessa sen fiksumpia.

Nainen pohtii vielä lopuksi, onko liikaa vaadittu, että sinkkumiehet alkaisivat miettiä omaa tunnemaailmaansa ja oppisivat myös ajattelemaan toisen osapuolen tunteita. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkästään miehiä koskeva ongelma. Nainen kertoo käytöksen koskevan molempia sukupuolia.

Molempien kirjoittajien mukaan deittailu on muuttunut nykypäivänä yhä armottomammaksi peliksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?