Valesotilas yritti huijata – Tiina vedättikin takaisin: ”Naurettiin ukkoni kanssa niin, että mahaan koski” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Valesotilas yritti huijata – Tiina vedättikin takaisin: ”Naurettiin ukkoni kanssa niin, että mahaan koski”

Poliisi varoittaa suomalaisnaisia Yhdysvaltain armeijan sotilaina esiintyvistä huijareista. 56-vuotias Emma menetti huijauksessa 56 000 euroa. Tiina Laukkanen ei mennyt lankaan.

Tiina Laukkanen varoittaa muita olemaan lankeamatta romanttisiin valesotilaisiin.

13.1.2017 12:44

Pohjalaisnainen kertoi IS:ssa tarinansa julkisesti varoittaakseen muita. Hän menetti kymmeniätuhansia ”Harvey Franklinille”, joka lähestyi häntä Facebookissa.

62-vuotias Tiina Laukkanen kertoo IS:lle saaneensa sähköpostia viime keväänä komealta amerikkalaiselta sotilaalta, jota elämä oli kohdellut kaltoin. Laukkanen tajusi heti, missä mennään.

– Hän kertoi sydäntä raastavan tarinan leskeydestään. Siinä kirjoiteltiin pitkään. Ikäni kuulemma ei ole este rakkaudelle. Hän kertoi paljon elämästään ja pikku hiljaa hän rakastui minuun. Minä pidin häntä pellenä ja päivitin Facebook-sivuilleni hänen kirjeitään ja sain monelle hyvät naurut, Laukkanen kertoo.

Hän päätti lähteä vedättämään huijaria.

– Kerroin olevani rikas leski ja matkustelevani paljon. Olin silloinkin lähdössä Lontooseen ostelemaan käsilaukkuja. Hänkin kertoi, että on varakas, mutta raha ei merkitse mitään, Laukkanen kuvailee.

Nainen kirjoitti lähtevänsä lomalle Espanjaan omalle talolleen ja pyysi huijaria sinne kanssaan. Sähköpostisulholle tuli kiire selittää, ettei pääsisi.

– No vastaus tuli, ettei hän nyt kerkeä, kun tekee minulle urheilukeskusta Dubaihin. No silloin lopetin yhteydenpidon. Sain mitä halusin. Naurettiin niin, että mahaan koski ukkoni kanssa.

Laukkasen aviomies tiesi, mitä vaimo puuhaili.

– Meillä on miehen kanssa pitkä 45 vuotta kestänyt liitto. Hän tuntee akkansa viäräleukana savolaisena.

Nokkela savolainen muistuttaa muille, että älkää langetko kuuta taivaalta lupaaviin huijareihin.

– Viestini on näille naisille, että nämä kaikki ovat huijareita ja piste. Minulla on nyt 16 uutta sotilasta pyytämässä FB-kaverikseni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?