Vihreiden entinen puolueaktiivi Jarkko Tontti IS:lle: ”Suurimmalle osalle suomalaisista vihreillä ei ole tarjota mitään”

Julkaistu:

Vihreiden entinen puolueaktiivi Jarkko Tontti pohtii vihreiden nykykriisiä.
Vihreän Langan entinen päätoimittaja, nykyään Etelä-Suomen Sanomien toimituspäällikkönä työskentelevä Juha Honkonen suomii kolumnissaan reippain sanoin vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistöä.

– Ennen puheenjohtajuuskisaan liittyvää loanheittoa vihreät ovat itse vaatineet avoimuutta ja vaalineet sananvapautta. Juha Sipilääkin arvostellut kollega Ville Niinistö taas tunnetaan inhottavana piikkinä toimittajien lihassa. Olen seurannut piikittelyä läheltä ja saanut siitä osani, Juha Honkonen kirjoittaa ja jatkaa kertoen, miten Niinistö on vuosi toisensa perään jatkanut toimittajien kysymyksiin vastaamista hyökkäävällä tavalla, Honkonen sanoo kolumnissaan.

Ilta-Sanomat kysyi vihreiden entiseltä eduskuntaryhmän työntekijältä, Jarkko Tontilta, mistä on kyse.

– Pääkaupunkiseudulla vihreiden kannatus näyttää olevan gallupien mukaan vahva, mutta kokonaiskuva taitaa olla se, että kannatus on laskussa, entinen puolueen aktiivi, lakimies ja kirjailija Jarkko Tontti arvioi.

Jarkko Tontti on kirjoittanut esseekokoelman Viisastuminen sallittu. Teoksesta käy ilmi, että Tontti on pettynyt vihreisiin.

Voitko entisenä vihreiden eduskuntaryhmän työntekijänä arvioida, mikä on mielestäsi vihreiden ongelma, jos kerran kannatus laskee?

– Vihreiden rajoittuminen lähinnä yliopistokaupunkien ja opiskelija-aktiivien puolueeksi on yksi ongelma. Vihreät toimii lähinnä keskiluokan puolueena, joka hakee moralistista nostetta, hän pohtii.

– Suurimmalle osalle suomalaisista vihreillä ei ole tarjota mitään. Heidän ongelmansa eivät vihreitä kiinnosta, hän korostaa.